Sådan Slettes En Skrivebeskyttet Fil

Indholdsfortegnelse:

Sådan Slettes En Skrivebeskyttet Fil
Sådan Slettes En Skrivebeskyttet Fil

Video: Sådan Slettes En Skrivebeskyttet Fil

Video: Sådan Slettes En Skrivebeskyttet Fil
Video: Free Delete Duplicate Files | NETVN 2024, Kan
Anonim

Selv enkle filhandlinger kan være vanskelige. For eksempel, når du sletter en fil, kan du få en systemfejl under dække af, at den er skrivebeskyttet, ikke kan flyttes osv. I nogle tilfælde er denne beskyttelse fysisk, som det er tilfældet med data, der er optaget på en optisk disk, som kun kan slettes ved at beskadige (ridse eller ødelægge) selve disken. Hvis forbuddet er programmatisk, kan det fjernes eller omgåes.

Sådan slettes en skrivebeskyttet fil
Sådan slettes en skrivebeskyttet fil

Nødvendig

Computer med Windows OS

Instruktioner

Trin 1

De nemmeste beskyttede filer at slette er dem med egenskaben "skrivebeskyttet" indstillet i deres attributter. For at ændre denne attribut skal du højreklikke på ikonet for den ønskede fil og vælge Egenskaber i kontekstmenuen (rullemenu). Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet ud for elementet "Læs kun" i det vindue, der åbnes, nederst på fanen "Generelt". Filen kan nu slettes.

Trin 2

Hvis filen, der skal slettes, findes på en anden computer på det lokale netværk, eller din konto ikke er ejer af filen, nægtes attributten. For at ændre denne tilstand skal du have en konto med administratorrettigheder på pc'en, hvorfra du vil slette filen. Hvis den konto, hvor du er logget ind, har disse rettigheder, skal du åbne vinduet Egenskaber for filen ved hjælp af metoden beskrevet ovenfor. I dette vindue skal du vælge fanen "Sikkerhed" og finde emnet "Avanceret". Klik på den.

Trin 3

Klik på knappen "Ejer". Du vil se, hvilken konto der er registreret som ejer af filen. Nedenfor er en liste over potentielle ejere, hvorfra du kan vælge den konto, du er logget ind med. Bekræft dit valg ved at klikke på OK. Hvis du ikke kan foretage et valg, har din konto ikke administratorrettigheder. Fortsæt derefter på samme måde som i første afsnit i denne vejledning.

Trin 4

Hvis filen er placeret på det lokale netværk, og mappen, hvor den ligger, deles på skrivebeskyttet niveau, kan den kun slettes, efter at netværksadministratoren har ændret denne attribut til Fuld kontrol. Hvis du er administrator, skal du højreklikke på filikonet, vælge "Deling og sikkerhed" og ændre den ønskede parameter. Slet derefter den nødvendige fil.

Anbefalede: