Sådan Oprettes Et Tjærearkiv

Indholdsfortegnelse:

Sådan Oprettes Et Tjærearkiv
Sådan Oprettes Et Tjærearkiv

Video: Sådan Oprettes Et Tjærearkiv

Video: Sådan Oprettes Et Tjærearkiv
Video: Сожгите или закопайте это, враг потеряет силу и не сможет больше вредить 2024, Kan
Anonim

TAR-arkiver bruges meget ofte i Linux-operativsystemet. På nogle distributioner er dette det samme format, der bruges af pakkeadministratorer. Men nogle gange skal et sådant arkiv oprettes snarere end pakkes ud.

Sådan oprettes et tjærearkiv
Sådan oprettes et tjærearkiv

Instruktioner

Trin 1

Den første måde at oprette et TAR-arkiv på er som følger. Find ethvert arkiv med samme format i filsystemet på din computer (med filtypen. TAR. GZ). Kopier det (bare kopier, ikke flyt!) Til en mappe, der passer dig. Gå derefter til den ved hjælp af filhåndteringen Midnight Commander som i en almindelig mappe. Fjern alt indhold fra det, undtagen en fil (hvis du gør arkivet tomt, genereres der en fejl). Kopier derefter de filer, du har brug for, til den. Derefter skal du slette den sidste fil fra det gamle indhold i arkivet. Endelig, efter at have afsluttet arkivet, som fra en mappe, skal du omdøbe det, som du vil, ved hjælp af værktøjerne i det samme Midnight Commander-program. I dette tilfælde skal du ikke ændre udvidelsen.

Trin 2

Den anden måde at oprette et TAR-arkiv på er at indtaste de nødvendige kommandoer manuelt fra tastaturet i konsollen. For at gøre dette skal du først oprette en ny mappe med det ønskede navn. Kopier de filer, du vil arkivere, til den. Indtast derefter følgende kommando uden for denne mappe, det vil sige et niveau op:

tar -cvf archive.tar / sti / til / mappen / hvor archive.tar er navnet på arkivet, / sti / til / mappen / den fulde sti til mappen med filerne. Arkivet oprettes i en mappe et niveau højere.

Trin 3

Hvis almindelige arkivere komprimerer dem samtidigt med placering af filer i arkivet, skal datakomprimering her ske separat. For at gøre dette skal du udstede en kommando som denne:

gzip archive.tar

Som et resultat komprimeres filen med arkivet, og en anden udvidelse, GZ, føjes til navnet.

Trin 4

Hvis det ønskes, skal du udskifte den dobbelte udvidelse. TAR. GZ for en sådan fil med en enkelt - TGZ, som f.eks. Giver mulighed for at gemme den på maskiner, der kører DOS, hvor det ikke vides, at dobbelt filtypenavne understøttes.

Trin 5

For at udtrække de nødvendige filer fra arkivet skal du blot indtaste det med det ovennævnte Midnight Commander-program som i en almindelig mappe og derefter udføre de ønskede handlinger med filerne, som om de ikke var i arkivet, men i mappen.

Anbefalede: