Sådan ændres Formatet På Tekster

Indholdsfortegnelse:

Sådan ændres Formatet På Tekster
Sådan ændres Formatet På Tekster

Video: Sådan ændres Formatet På Tekster

Video: Sådan ændres Formatet På Tekster
Video: Ældre tekster i undervisningen: hvordan det? 2024, Marts
Anonim

I operativsystemer i Windows-familien er det muligt at oprette, redigere og udskrive dokumenter. Til dato har antallet af applikationer, der udfører denne funktion, længe overskredet flere hundrede. Men princippet om at ændre formatet på et tekstdokument forblev det samme for alle.

Sådan ændres formatet på tekster
Sådan ændres formatet på tekster

Nødvendig

Enhver teksteditor

Instruktioner

Trin 1

Arbejdet med et dokument begynder med dets oprettelse eller åbning. For at gøre dette skal du starte en teksteditor, hvis genvej sandsynligvis findes i afsnittet "Programmer" i menuen "Start" (forudsat at programmet ikke er en bærbar version). Det er værd at bemærke, at nogle programmer, såsom MS Word, har deres egen genvej i bunden af dette afsnit, mens andre har deres egen mappe.

Trin 2

Efter start af programmet skal du oprette en fil. Windows-platformen betragtes som universel, så denne handling kan udføres ved hjælp af forskellige metoder. Klik på "File" -menuen, og vælg kommandoen "New" på den liste, der åbnes. Måske vises et vindue foran dig, hvor du skal vælge den dokumenttype, der skal oprettes (afhængigt af versionen af editoren).

Trin 3

For at åbne en tidligere oprettet fil skal du klikke på "File" -menuen og vælge kommandoen "Open". Gå til det ønskede bibliotek i det vindue, der vises, vælg filen ved at klikke på den med venstre museknap og tryk på knappen "Åbn" eller tryk på Enter. Den valgte fil vises i hovedprogramvinduet.

Trin 4

Det ser ud til, at alt er så simpelt, men opgaven kan forenkles ved hjælp af specielle tastaturgenveje. For at oprette et dokument skal du samtidig holde Ctrl + N-tasterne nede og åbne Ctrl + O. Her er linknøglen Ctrl, og operanden er en funktionstast, hvis handling er let at huske, hvis du kender en lidt engelsk. N-tasten er ny, og O-tasten er åben. De første bogstaver i disse ord tages som bindemidler. Med denne viden kan du udføre operationer meget hurtigere i ethvert vinduesapplikation.

Trin 5

Når du har skrevet dit dokument, anbefales det, at du ændrer tekstformatet. For at gøre dette skal du bruge kommandoen "Gem som" i den øverste menu "Filer". I det vindue, der åbnes, skal du være opmærksom på feltet med rullelisten "Filtype", dens værdi skal ændres. Indtast derefter navnet på filen, hvis du vil ændre den, og klik på knappen "Gem" eller tryk på Enter-tasten.

Trin 6

Husk, at kommandoerne Gem og Gem som er forskellige, så Ctrl + S (gem) fungerer muligvis ikke. Ofte har teksteditorer ikke deres egen kombination til denne kommando, i nogle tilfælde er det Ctrl + Shift + S. Der er endnu en nuance: hvis tastaturlayoutet skiftes ved hjælp af Ctrl + Shift-kommandoen, vil sandsynligvis forsøget på at ringe til gemningsvinduet mislykkes.

Trin 7

I dette tilfælde er det muligt at bruge tastaturnavigation. For at gøre dette skal du trykke på alt="Image" -tasten, og du vil bemærke, at elementerne i mig er blevet ændret under store bogstaver dukkede understregninger op. For at kalde menuen "File" skal du bruge kombinationen alt="Image" + "F". I den menu, der åbnes, skal du kigge efter understregningen. Mest sandsynligt vil dette bogstav være "k", så tryk på alt="Image" + "K". Som et resultat får du følgende kombination alt="Image" + "F" + "K".

Anbefalede: