Sådan Oprettes En Pc På Et Netværk

Indholdsfortegnelse:

Sådan Oprettes En Pc På Et Netværk
Sådan Oprettes En Pc På Et Netværk

Video: Sådan Oprettes En Pc På Et Netværk

Video: Sådan Oprettes En Pc På Et Netværk
Video: Icotera - Opret forbindelse til Trådløst Netværk 2024, Kan
Anonim

I dag er det sjældent, når en familie er tilfreds med tilstedeværelsen af en computer. Som regel er der to eller flere af dem. For at gøre det nemmere at bruge hjemmecomputere (informationsudveksling mellem dem, delt internetadgang) kombineres de til et lokalt netværk. Lad os overveje det enkleste tilfælde, når det er nødvendigt at forbinde to pc'er (pc'er) til et netværk.

Sådan oprettes en pc på et netværk
Sådan oprettes en pc på et netværk

Nødvendig

netværkskort, kategori 5 UTP-kabel

Instruktioner

Trin 1

I dag leveres næsten alle computerens bundkort med et indbygget netværkskort. Hvis dette ikke er tilfældet i dit tilfælde, skal du købe netværkskort til computere og indsætte dem i bundkortets PCI-stik.

Trin 2

Installer driverne til netværkskortene fra de diske, der følger med bundkortene eller dem, der fulgte med netværkskortene (hvis du har købt dem separat). Derefter vises navnet på din netværksadapter i Enhedshåndtering i afsnittet "Netværkskort".

Trin 3

For at tilslutte en pc skal du bruge et netværkskabel, der krympes på en speciel måde - det såkaldte crossover-kabel. Det kan købes i butikken eller krympes med speciel krympetang selv. Tilslut kablet til netkortets stik. Hvis indikatorerne på netværkskortene er tændt, er der en forbindelse mellem computerne på det fysiske niveau. Hvis indikatorerne (eller en af dem) er slukket, indikerer dette, at kablet ikke er klemt korrekt, eller at netværkskortet er defekt.

Trin 4

Konfigurer dit operativsystem til at arbejde med netværket. Højreklik på ikonet Netværkskvarter, vælg Egenskaber. Klik på netværksadapterikonet. Ved at vælge fanen "Support" på fanen "Detaljer", se den aktuelle IP-adresse og undernetmaske, der er tildelt netværkskortet. På det samme netværk er undernetmasken den samme for alle computere, men IP-adresserne er forskellige. Giv computere det samme arbejdsgruppenavn. For at gøre dette skal du klikke på knappen "Skift" i "Systemegenskaber" (højreklik på ikonet "Denne computer") på fanen "Computernavn". Der kan du ændre navnet på computeren og indstille navnet på arbejdsgruppen. Derefter skal computeren genstartes.

Trin 5

Åbn adgang til de valgte mapper (del mapper) på hver af computerne. For at gøre dette skal du højreklikke på mappen og vælge "Egenskaber". Marker afkrydsningsfeltet ud for sætningen "Del denne mappe" under fanen "Adgang". Klik på Anvend og OK.

Anbefalede: