Sådan Fjernes Linux

Indholdsfortegnelse:

Sådan Fjernes Linux
Sådan Fjernes Linux

Video: Sådan Fjernes Linux

Video: Sådan Fjernes Linux
Video: 19.Linux для Начинающих - Скрипты Linux Bash, Часть-1 2024, Kan
Anonim

Næsten hvert hjem har computere, men ikke alle ejere bruger Windows-operativsystemet. Nogle mennesker foretrækker Linux. Det kan være en god idé at udskifte operativsystemet under brug. Derefter skal du afinstallere Linux. Dette er ikke så svært at gøre, men det er værd at observere en bestemt algoritme til at udføre denne operation.

Sådan fjernes Linux
Sådan fjernes Linux

Nødvendig

Personlig computer

Instruktioner

Trin 1

For at gøre dette skal du starte din computer fra Mandriva Linux installations-cd. Find afsnittet "Systemgendannelse". En menu vises, hvor du vælger "Reparer Windows Boot Loader". Tryk på knappen "Enter". I gendannelsestilstand skal du vælge fanen Gå til konsol. Kør kommandoen “fdisk / dev / sda”. Brug kommandoen “p”. Dette viser oplysninger om partitionerne. Fjern alle unødvendige partitioner ved hjælp af kommandoen “d”. Kommandoen c giver dig mulighed for at oprette en sektion. Ændringer på disken skrives ved hjælp af kommandoen “w”.

Trin 2

Det kan gøres på en anden måde. Linux-operativsystemet er normalt installeret på en partitionstype 83. Partitioner kan fjernes ved hjælp af Fdisk-programmet. Den leveres med Linux. Fjern de native, swap- og boot-partitioner, der bruges af Linux. Start computeren fra Linux-softwaredisketten. Indtast fdisk på kommandolinjen. Tryk på Enter-tasten. For information om partitionerne skal du indtaste “p” på kommandolinjen. Tryk på Enter-tasten. Det begynder med information om den første partition på den første harddisk og derefter på den anden partition på den første harddisk. Indtast “d” på kommandolinjen. Tryk på Enter-tasten. Der vises et vindue, der angiver nummeret på den partition, der skal slettes.

Trin 3

For at slette sektion 1 skal du skrive 1. Tryk på Enter-tasten. Gentag dette trin for at fjerne de resterende partitioner. For at skrive disse data til partitionstabellen skal du skrive “w” og trykke på “Enter”. Fejlmeddelelser kan vises, mens du skriver data til partitionstabellen. I dette tilfælde betyder de ikke rigtig noget, da det næste trin er at genstarte computeren og installere et nyt operativsystem. For at afslutte Fdisk skal du skrive “q” ved kommandoprompten og trykke på “Enter”. Indsæt en Windows-startdisk eller CD, og tryk på "Ctrl + Alt + Delete" for at genstarte computeren. Installer Windows-operativsystemet.

Anbefalede: