Sådan Skriver Du Tekst På En Computer

Indholdsfortegnelse:

Sådan Skriver Du Tekst På En Computer
Sådan Skriver Du Tekst På En Computer

Video: Sådan Skriver Du Tekst På En Computer

Video: Sådan Skriver Du Tekst På En Computer
Video: Sådan uploader du billeder til Instagram fra din computer eller mac 2024, Marts
Anonim

Computere har længe været en integreret del af vores liv. De opbevarer al dokumentation fra virksomheder, udfører regnskabsmæssige beregninger, med deres hjælp søges information på Internettet og med deres hjælp kommunikerer folk og har det sjovt. Med andre ord er det umuligt at klare sig uden viden om computere i dag. Der er dog stadig et ret stort antal mennesker, især den ældre generation, er stadig forsigtige med computere og er bange for selv de enkleste opgaver, såsom at skrive.

Sådan skriver du tekst på en computer
Sådan skriver du tekst på en computer

Instruktioner

Trin 1

Selvom det er meget simpelt og meget mere praktisk at skrive på en computer end på en gammel skrivemaskine. Du behøver kun at finde ud af rækkefølgen af nødvendige handlinger en gang. Og først og fremmest skal du finde ud af, hvilke computerprogrammer der giver dig mulighed for at arbejde med tekst på den mest enkle måde.

Trin 2

Windows-operativsystemet, som er allestedsnærværende, tilbyder brugerne som standard to hovedprogrammer til udskrivning af tekst: WordPad og Notepad. De giver dig begge mulighed for at skrive tekst på en computer og udskrive den på en printer, idet de kun adskiller sig i funktionalitet. For at finde disse programmer skal du åbne hovedmenuen på skrivebordet: Start -> Alle programmer -> Tilbehør -> WordPad eller Notesblok.

Trin 3

Efter åbning af programmet vil du se et vindue med et tomt hvidt felt. Dette er dit elektroniske ark, hvor du vil skrive din tekst. Menuknapperne øverst i programvinduet giver dig mulighed for at rette og redigere det: slet unødvendige bogstaver, klip fragmenter ud, fremhæv individuelle sætninger osv.

Trin 4

Se nøje på tastaturet foran dig. Det meste af det er optaget af nøgler med bogstaver, som på almindelige skrivemaskiner. Kun computertastaturer, der bruges i Rusland og SNG-landene, har to bogstaver på hver tast: Latin og Russisk. Dette gøres, så du kan bruge både russisk og engelsk på samme tid, skiftevis skifte dem med hinanden. For at finde ud af, hvilket sprog der er inkluderet i din sag, skal du skrive et par bogstaver.

Trin 5

Når du trykker på tasterne, vises bogstaver i det hvide felt i tekstprogrammet. Hvis det installerede sprog fungerer for dig, skal du fortsætte med at skrive. Hvis ikke, kan du skifte det enten ved at trykke på venstre taster "Shift + Alt" eller "Shift + Ctrl + Alt" eller ved at bruge sprogbjælken i nederste højre hjørne på skrivebordet. Du kan oprette nye afsnit ved hjælp af Enter-tasten, der findes på højre side af tastaturet.

Trin 6

Når du har skrevet et par sætninger, skal du gemme dem på din computers harddisk, så dit arbejde ikke går til spilde. For at gøre dette skal du klikke på ordet "File" i hovedmenuen øverst på siden og finde emnet "Save As" i rullelisten. Dette åbner et Windows-vindue, der viser filerne og mapperne på din harddisk. Som standard åbner Windows altid mappen Mine dokumenter.

Trin 7

Nederst i vinduet ser du to tomme felter: "Filnavn" og "Filtype". I feltet "Filnavn" skal du indtaste det navn, du vil betegne din tekst. Lad feltet Filtype være, som det er. Tryk derefter på knappen "OK" eller "Gem". Din tekst er blevet gemt, og nu kan du arbejde videre med den uden frygt for at miste det, du allerede har gjort. Gentag fra tid til anden under arbejdsprocessen proceduren for at gemme gennem menuen "Filer" eller brug knappen med billedet af en diskette.

Anbefalede: