Sådan Aktiveres Genvejstaster

Indholdsfortegnelse:

Sådan Aktiveres Genvejstaster
Sådan Aktiveres Genvejstaster

Video: Sådan Aktiveres Genvejstaster

Video: Sådan Aktiveres Genvejstaster
Video: Sådan aktiveres patchpumpen 2024, Kan
Anonim

Særlige tastekombinationer eller "genvejstaster" kan forbedre computerens effektivitet betydeligt. Denne funktion bliver især praktisk, når du arbejder på en bærbar computer, da disse mobile enheder ikke har et komplet tastatur.

Sådan aktiveres genvejstaster
Sådan aktiveres genvejstaster

Instruktioner

Trin 1

Standardtastaturet til bærbar computer har normalt ikke en blok med tal. Mange af funktionerne på et fuldt udbygget tastatur udføres ved hjælp af funktionstastkombinationer kaldet "genvejstaster". Der er en dedikeret Fn-knap til at aktivere og deaktivere denne teknologi.

Trin 2

Genveje på nogle taster med Fn-knappen varierer afhængigt af mærket på den bærbare computer, men de mest almindelige er: - Fn + F1 - for at ringe til hjælp; - Fn + F2 - for at sende et dokument til udskrivning; - Fn + F3 - til start en browser; - Fn + F4 - for at aktivere eller deaktivere berøringspladen; - Fn + F5 - for at gå i dvaletilstand; - Fn + F6 - for at låse tastaturet; - Fn + F7 - for at mindske skærmens lysstyrke; - Fn + F8 - for at øge skærmens lysstyrke; - Fn + F9 - for at dæmpe lyden; - Fn + F11 - for at reducere lydstyrken; - Fn + F12 - for at øge lydstyrken.

Trin 3

Genvejstaster bruges også på stationære computere. Vær opmærksom på muligheden for at tildele tilpassede "genvejstaster" til genveje i hovedsystemmenuen eller til skrivebordsikoner. For at gøre dette skal du kalde genvejsmenuen for den valgte genvej ved at klikke på højre museknap og vælge punktet "Egenskaber". Brug fanen "Genvej" i dialogboksen, der åbnes, og vælg linjen "Genvej". Tryk på de ønskede funktionstaster, og gem dine ændringer. Normalt bruges kombinationerne Ctrl, Shift og ethvert bogstav eller Ctrl, alt="Image" og ethvert bogstav til dette.

Trin 4

Brug de mest berømte desktop tastaturgenveje: - Ctrl + Esc + Win - for at åbne startmenuen; - Ctrl + Shift + Esc - for at starte Task Manager-værktøjet; - Win + E - for at starte Windows Stifinder-applikationen; - Win + R - for at kalde dialogboksen "Kør"; - Win + M - for at minimere alle åbne vinduer på skrivebordet.

Anbefalede: