Hvordan Man Skriver Et Russisk Ord På Engelsk

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Skriver Et Russisk Ord På Engelsk
Hvordan Man Skriver Et Russisk Ord På Engelsk

Video: Hvordan Man Skriver Et Russisk Ord På Engelsk

Video: Hvordan Man Skriver Et Russisk Ord På Engelsk
Video: Lær engelsk skrive 2024, Kan
Anonim

Behovet for at skrive russiske ord med bogstaverne i det engelske alfabet på Internettet er ret sjældent på grund af det faktum, at netværket har et stort antal tjenester, der giver mulighed for at bruge kyrilliske bogstaver, selvom du ikke har et russisk tastatur layout. Ikke desto mindre kan man forestille sig specifikke tilfælde, hvor det er nødvendigt at skrive "translittereret" - dette er det sædvanlige navn på en tekst, hvor russiske bogstaver erstattes af deres engelsksprogede ækvivalenter.

Hvordan man skriver et russisk ord på engelsk
Hvordan man skriver et russisk ord på engelsk

Instruktioner

Trin 1

Brug enhver onlinetjeneste til automatisk at oversætte den tekst, du indtastede i translitteration. Dette er den nemmeste måde at skrive russiske ord med engelske bogstaver på. For eksempel, hvis du vil bruge tjenesten https://translit.ru, så kan du straks begynde at skrive den ønskede tekst, når du går til hovedsiden. Når du er færdig med at indtaste tekst, et ord eller en sætning, er det nok at klikke på knappen mærket "I translitteration", så alt, der er skrevet med russiske bogstaver, konverteres til det samme, men med bogstaverne i det engelske alfabet. Hvis du ikke har mulighed for at skrive russisk tekst på tastaturet, kan du klikke med musen på de nødvendige bogstaver placeret på denne side på siden over indtastningsfeltet. Her kan du vælge retningen for translitteration og ikke kun fra disse to alfabeter (russisk og engelsk). Der er også en variant af grænsefladen, der er specielt designet til at arbejde i mobile enheder med Symbian- og Windows Mobile-operativsystemer

Trin 2

Brug tabeller over korrespondance mellem bogstaver i det russiske alfabet og engelske bogstaver og kombinationer som en reference, hvis du straks vil skrive ord i translitteration uden yderligere oversættelse. Der er flere sådanne tabeller, og du kan også finde dem på nettet. Brug for eksempel den officielle ordlyd af den tilsvarende GOST med titlen "Regler for omskrivning af Cyril-bogstavet til det latinske alfabet". Det er sandt, ikke altid og ikke alle bruger de korrespondancetabeller, der er specificeret i GOST, når brugervenlighed er vigtig og ikke overholder standarder. Du kan f.eks. Bruge andre tabeller, der er lagt ud på Lingvoteks websted.

Trin 3

Brug hjemmehørende programmer med translittereringsfunktioner, hvis du vil oversætte tekst til translitteration uden en internetforbindelse. For eksempel har Punto Switcher-programmet, der hovedsageligt er designet til automatisk at skifte mellem russisk og engelsk tastaturlayout, denne mulighed. For at bruge det til at oversætte ordene i den russiske tekst til translitteration er det nok at vælge det ønskede fragment i en hvilken som helst editor og trykke på tastekombinationen alt="Image" + Scroll Lock.

Anbefalede: