Sådan Oprettes Et Computernetværk

Indholdsfortegnelse:

Sådan Oprettes Et Computernetværk
Sådan Oprettes Et Computernetværk

Video: Sådan Oprettes Et Computernetværk

Video: Sådan Oprettes Et Computernetværk
Video: Sådan opretter du et medlemsskab/profil på DIRA.dk 2024, Kan
Anonim

Du har to computere i din lejlighed, og du skal hurtigt udveksle oplysninger mellem disse computere, bruge en printer, scanner osv. Og selvfølgelig have en enkelt adgang til Internettet. Et lokalt netværk kan løse alle disse problemer.

Sådan oprettes et computernetværk
Sådan oprettes et computernetværk

Nødvendig

  • - computere;
  • - router.

Instruktioner

Trin 1

Lad os tage den enkleste netværksarkitektur til overvejelse:

Du kan bruge en router, der kombinerer teknologier såsom at konfigurere gateways og forbinde computere sammen. Det vil sige, at denne enhed ikke kun forbinder computere, men giver også delvist internetadgang. I dette tilfælde skal routeren give uafhængig adgang til internettet til alle computere. Som praksis viser, er en router normalt et indbygget middel til at sikre netværkssikkerhed.

Trin 2

Opførelsen af kabelinfrastrukturen hjælper dig også med at løse dette problem. Kabler (patchkabler) kan købes i computerbutikker eller fremstilles af dig selv, hvis du har alle de nødvendige forbrugsvarer (og ved hjælp af ikke-vanskeligt udstyr og en almindelig flad skruetrækker).

Trin 3

Det næste trin er at konfigurere al softwaren.

Den første ting, der skal gøres, er at navngive hver computer og tildele en enkelt arbejdsgruppe til dem alle. For at gøre dette skal du gå til "kontrolpanel" og derefter "System". Vælg "Computernavn" i "Systemegenskaber". Tryk på knappen "Skift".

Trin 4

På dette tidspunkt skal vi registrere navnet på computeren og navnet på vores arbejdsgruppe. Computernavne kan kaldes forskelligt, så sæt det efter eget skøn, men det vigtigste er at være forskellige fra hinanden. Navnet på arbejdsgruppen i vores netværk skal være det samme på alle computere. Hvis denne parameter er forskellig på computere, oprettes forbindelsen ikke.

Trin 5

Vi behøver kun at konfigurere en komponent, nemlig "Internet Protocol (TCP / IP)". Dernæst skal du manuelt registrere IP-adressen, "standard gateway" og "undernetmaske". Skriv IP-adressen på en computer "192.168.0.1" og på den anden "192.168.0.2". Undernetmasken indstilles automatisk. Gem derefter alle parametre, og genstart computeren.

Anbefalede: