Sådan Organiseres Et Computernetværk

Indholdsfortegnelse:

Sådan Organiseres Et Computernetværk
Sådan Organiseres Et Computernetværk

Video: Sådan Organiseres Et Computernetværk

Video: Sådan Organiseres Et Computernetværk
Video: Sådan organiserer du ting i OneNote 2024, Kan
Anonim

De fleste moderne pc'er er forbundet til en eller anden form for computernetværk. Oprettelsen af en sådan struktur giver dig hurtig adgang til de oplysninger, du har brug for. Derudover giver lokalnetværk flere brugere mulighed for at arbejde synkront på en bestemt opgave.

Sådan organiseres et computernetværk
Sådan organiseres et computernetværk

Nødvendig

  • - router;
  • - patch ledninger.

Instruktioner

Trin 1

Til organisering af det enkleste lokale netværk anbefales det at bruge en switch eller lignende enhed. Det skal straks bemærkes, at det er ret problematisk at give computere adgang til Internettet via en switch. Hvis du har mulighed for det, skal du købe en router.

Trin 2

Tilslut det valgte udstyr til vekselstrøm. Forbered nu det krævede antal patchledninger. I denne situation har du brug for kabler med lige krympeforbindelser. Brug dem til at forbinde computere til en switch eller router. Forbindelsen skal oprettes til LAN-porte.

Trin 3

Hvis du bruger en router, skal du slutte internetadgangskablet til WAN-porten på denne enhed. Det skal bemærkes, at dette kabel ikke kun kan tilsluttes udbyderens udstyr, men også til en stationær computer, der fungerer som en proxyserver.

Trin 4

Konfigurer routerens parametre. For at gøre dette skal du bruge en af de computere, der er tilsluttet netværksudstyret. For at forenkle yderligere konfiguration kan du bruge DHCP-funktionen. Det er vigtigt at forstå, at dets anvendelse ikke altid er praktisk inden for et kontornetværk.

Trin 5

Hvis du bruger et netværkshub eller ikke har aktiveret DHCP-funktionen på routeren, skal du konfigurere hver pc. For at gøre dette skal du indstille de relevante IP-adresseværdier for deres netværkskort.

Trin 6

Husk, at eksperter anbefaler at bruge IP-adresser, der findes på et delt undernet. Hvis du ikke selv kan bestemme undernetmasken, skal du indstille IP-adresserne til alle pc'er, der kun adskiller sig i det fjerde segment.

Trin 7

Opret din egen arbejdsgruppe, og konfigurer sikkerhedsindstillinger. Dette giver dig mulighed for hurtigt at tilføje nye computere til netværket, afbryde unødvendige enheder og synkronisere adgang til delte ressourcer.

Anbefalede: