Sådan Starter Du Operativsystemets Disk

Indholdsfortegnelse:

Sådan Starter Du Operativsystemets Disk
Sådan Starter Du Operativsystemets Disk

Video: Sådan Starter Du Operativsystemets Disk

Video: Sådan Starter Du Operativsystemets Disk
Video: How To Fix 100% Disk Usage in Windows 10 2024, Kan
Anonim

Vi købte en ny disk med et operativsystem og indsatte den i drevet, og den indlæses kun, når operativsystemet kører. Men du skal geninstallere systemet. Og hvad skal der gøres? Skal jeg skifte disk? Intet af den slags - han er okay.

Sådan starter du operativsystemets disk
Sådan starter du operativsystemets disk

Instruktioner

Trin 1

Indtast BIOS (Basic Input / Output System) BIOS-indstillingerne på din pc. For at gøre dette skal du trykke på knappen under computerens første opstart for at påkalde BIOS-indstillingsmenuen. Som hovedregel har bundkortet sin egen plasmaskærm, og det vises, når computeren starter op. Det er på skærmen på denne stænkskærm, at der vises et tip, hvilken tast der skal trykkes på for at påkalde BIOS-indstillingsmenuen. Normalt er disse Delete- eller F2-tasterne.

Trin 2

Find indstillingerne for startordren til dit operativsystem. Det er svært at sige utvetydigt, hvordan man finder det, da præsentationen af BIOS-indstillinger på forskellige bundkort er forskellig. Find indstillingen "Boot-sekvens" eller "First boot device", "Second boot device" og "Third boot device" (henholdsvis den første, anden og tredje enhed, hvorfra computeren starter).

Trin 3

For at starte en disk med et operativsystem skal du først placere CD / DVD'en (første boot-enhed) (i nogle tilfælde kan en bestemt drevmodel være angivet).

Trin 4

Når du har foretaget disse ændringer, skal du gemme dem. For at gøre dette skal du trykke på F10-tasten på tastaturet og bekræfte at gemme ændringerne i den tilsvarende dialogboks.

Trin 5

Indsæt operativsystemets disk i drevet, og genstart computeren. Derefter begynder computeren at læse bootinformation fra disken i drevet, og boot-programmet skrevet på denne disk viser en menu til installation af operativsystemet eller indlæsning af nogle vigtige hjælpeprogrammer, hvis der er nogen på disken. I nogle tilfælde skal du trykke på en vilkårlig knap for at computeren kan indlæse disken i drevet, og følgende meddelelse vises på skærmen: "Tryk på en vilkårlig tast for at starte fra CD / DVD …". Tryk på en vilkårlig tast på tastaturet.

Anbefalede: