Sådan Genstartes Dæmonen

Indholdsfortegnelse:

Sådan Genstartes Dæmonen
Sådan Genstartes Dæmonen

Video: Sådan Genstartes Dæmonen

Video: Sådan Genstartes Dæmonen
Video: Как возобновить сварку Верхняя вертикальная горизонтальная плоскость 2024, April
Anonim

I UNIX-lignende operativsystemer kaldes processer, der udfører servicefunktioner og ikke har en brugergrænseflade, dæmoner. Et stort antal hjælpeprogrammer er implementeret i form af dæmoner (task scheduler, logging subsystem, DBMS servers, etc.). Nogle gange skal en bestemt dæmon genstartes.

Sådan genstartes dæmonen
Sådan genstartes dæmonen

Nødvendig

  • - adgang til målmaskinen (fysisk eller ekstern)
  • - rodlegitimationsoplysninger.

Instruktioner

Trin 1

Log ind på målmaskinen med root-brugerlegitimationsoplysninger. Hvis du har fysisk adgang til din computer og arbejder i et grafisk miljø (KDE, Gnome osv.), Skal du starte en terminalemulator som XTerm eller Konsole. Du kan også skifte til tekstkonsollen ved at trykke på Ctrl + Alt + Fx-tastekombinationen, hvor x er konsolnummeret. Hvis du allerede er logget ind som en anden bruger end root, skal du køre kommandoen su. Hvis du har SSH-adgang til maskinen, skal du bruge et passende program til at oprette forbindelse. På UNIX-lignende systemer er ssh-konsolklienten normalt installeret. Når du arbejder under Windows, kan du bruge PuTTY-programmet, som distribueres frit på webstedet putty.nl. Indtast root-legitimationsoplysninger, og start en session.

Sådan genstartes dæmonen
Sådan genstartes dæmonen

Trin 2

Find ud af navnet på init-scriptet, der svarer til dæmonen, der skal genstartes. Typisk er alle sådanne scripts placeret i /etc/rc.d/init.d-biblioteket og har de samme navne som de dæmoner, de tjener. Se indholdet af denne mappe ved hjælp af filhåndteringen eller kommandoen ls. Hvis du kender dæmonets omtrentlige navn, skal du filtrere ls-output med grep. For eksempel ls -1 /etc/rc.d/init.d | grep log

Sådan genstartes dæmonen
Sådan genstartes dæmonen

Trin 3

Find ud af om den aktuelle tilstand for den dæmon, der genstartes. Udfør en kommando af formularen: servicestatus Her, i stedet for en markør, skal du bruge det navn, der blev opnået i det foregående trin. Hvis der vises en linje som kører, kører dæmonen og kan genstartes. Ellers er dette ikke muligt (sådan en dæmon findes ikke eller stoppes).

Sådan genstartes dæmonen
Sådan genstartes dæmonen

Trin 4

Genstart dæmonen. Kør en kommando af formularen: service Værdien svarer til den, der er beskrevet i det tredje trin. Som en parameter skal du bruge en af de velkendte identifikatorer for daemon-kommandoerne, der fører til genstart (de er normalt beskrevet i dokumentationen, der følger med den tilsvarende pakke) eller --full-genstart-indstillingen. For eksempel: service syslogd genstart service httpd2 yndefuld service syslogd - fuld-genstart

Sådan genstartes dæmonen
Sådan genstartes dæmonen

Trin 5

Afslut den aktuelle session. Indtast kommandoen exit. Tryk på Enter. Du kan også bruge logout-kommandoen til at lukke tekstkonsollen eller afbryde forbindelsen til SSH-serveren.

Anbefalede: