Sådan ændres Disketiketten

Indholdsfortegnelse:

Sådan ændres Disketiketten
Sådan ændres Disketiketten

Video: Sådan ændres Disketiketten

Video: Sådan ændres Disketiketten
Video: Sådan ændre du meget af devo! 2024, Kan
Anonim

En disketiket er en slags alias, der tildeles af brugeren til et fysisk eller virtuelt volumen på et eller andet medium på en computer. Operativsystemet og applikationsprogrammerne har ikke brug for en etiket for at arbejde - de bruger det bogstav, der er tildelt disken. Men det er mere praktisk for en person at arbejde med et diskalias (label). For eksempel tillader system- og spiletiketterne dig ikke at forveksle, hvilken disk der indeholder spil, og hvilke OS-filer der findes, i modsætning til bogstaverne D og E.

Sådan ændres disketiketten
Sådan ændres disketiketten

Instruktioner

Trin 1

Brug Explorer - dette er en standardfilhåndtering af Windows-operativsystemet. For at starte det skal du bare trykke på win og e på tastaturet på samme tid eller dobbeltklik på genvejen "Denne computer". Stifinder giver mulighed for at ændre etiketten på enhver disk på den enkleste måde - højreklik på det ikon, du er interesseret i i applikationsvinduet, og vælg linjen "Omdøb" i pop op-menuen. Et tryk på f2 kan erstattes ved hjælp af genvejsmenuen. Redigeringstilstand aktiveres, og du kan begynde at indtaste et nyt mærke. Tryk på enter for at fuldføre handlingen.

Trin 2

Brug etiketkommandoen, hvis du har brug for at ændre disketiketten fra kommandolinjen. Kommandolinjegrænsefladeemulatoren åbnes således: tryk på win + r-tasterne på samme tid, indtast bogstaverne cmd og klik på OK-knappen. Hvis du har brug for at ændre etiketten på systemdisken, skal du skrive label i kommandolinjen og trykke på enter. Terminalvinduet viser to linjer med information om systemvolumen (det tildelte bogstav, den aktuelle etiket og serienummeret) samt en invitation til at indtaste teksten til den nye etiket. Skriv det ord, du ønsker, og tryk på enter.

Trin 3

Ud over etiketkommandoen skal du angive et volumenbogstav og en ny etiket, hvis du har brug for at ændre aliaset for en ikke-systemdisk. Hvis du f.eks. Vil mærke drev G med newMark-etiketten, skal du indtaste følgende kommando: label G: newMark. Når du har trykket på enter, ændres etiketten på det angivne drev uden yderligere spørgsmål i terminalen.

Trin 4

Angiv en ny etiket i det tilsvarende felt i dialogboksen, hvis du har brug for at ændre den samtidigt med diskformateringen. Denne dialog vises på skærmen efter at højreklikke på en formateret disk og vælge linjen "Format" i genvejsmenuen. Det tilsvarende felt kaldes her "Volume label".

Anbefalede: