Sådan Udføres En SQL-forespørgsel

Indholdsfortegnelse:

Sådan Udføres En SQL-forespørgsel
Sådan Udføres En SQL-forespørgsel

Video: Sådan Udføres En SQL-forespørgsel

Video: Sådan Udføres En SQL-forespørgsel
Video: MS SQL Server. Работа с несколькими таблицами. 03. Подзапросы 2024, Kan
Anonim

En uprofessionel programmør skal oftest håndtere SQL-forespørgsler, når de arbejder med internetressourcer. De fleste af dem er blogs, fora, site management-systemer osv. - bruger MySQL-databasen i arbejdet. Til dette DBMS er der et meget populært program, der giver dig mulighed for at administrere både individuelle tabeller og hele databaser. Oprettelse af SQL-forespørgsler i PhpMyAdmin - dette er navnet på denne applikation - er mulig både i et dialogformat og ved hjælp af manuel operatørinput.

Sådan udføres en SQL-forespørgsel
Sådan udføres en SQL-forespørgsel

Nødvendig

Adgang til PhpMyAdmin-applikationen

Instruktioner

Trin 1

Indlæs programmets hovedside i browseren, indtast dit brugernavn og din adgangskode. I venstre kolonne på første side er der en liste over links til de tilgængelige databaser - vælg den, du har brug for.

Trin 2

Indholdet af venstre og højre kolonne ændres - listen over tabeller træder i stedet for listen over databaser til venstre. Hvis du vil lave en forespørgsel til en bestemt tabel, skal du klikke på det tilsvarende link, og hvis forespørgslen henviser til hele databasen, skal du klikke på SQL-fanen i menuen i højre kolonne. Når du har valgt en tabel, vil en sådan fane også være til stede på siden, og du bliver også nødt til at gå til den.

Trin 3

Skriv din forespørgsel i feltet under "Udfør SQL-forespørgsel (er) mod mysql-database:" Hvis du ikke valgte en tabel i det foregående trin, vil dette felt være tomt, ellers placeres en skabelon i den, som kun skal suppleres eller rettes. Skabelonen kan f.eks. Se sådan ud: VÆLG * FRA `hjælp_kategori` HVOR 1Du kan straks klikke på OK-knappen, og en forespørgsel foretages i databasen - den returnerer en liste over alle rækker med alle felter fra tabellen navngivet hjælp_kategori.

Trin 4

Når du konstruerer en SQL-forespørgsel til en valgt tabel, kan du bruge listen over kolonner, der er tilgængelige i den - den er placeret til højre for indtastningsfeltet. For eksempel kan du omdanne skabelonen til følgende form: VÆLG `url` FRA` hjælp_kategori` WHERE` navn` = "Geometriske konstruktioner" Vær opmærksom på anførselstegnene: navnene på felter og tabeller - url, navn og hjælp_kategori - bruges ikke til anførselstegn symboler, der er placeret omkring tekstdata (geometriske strukturer). Efter at have klikket på OK, returnerer denne forespørgsel de tabelrækker, der har værdien "Geometriske konstruktioner" i navnefeltet. Listen over resultater vil kun have en url-kolonne, da kun den er angivet efter SELECT-sætningen.

Trin 5

Den samme anmodning kan genereres online. For at gøre dette skal du klikke på linket "Søg" og udfylde tabellen under "Udfør" forespørgsel efter eksempeltekst. I ovenstående eksempel er det i denne tabel tilstrækkeligt at skrive teksten "Geometriske konstruktioner" i kolonnen "Værdi" på navnelinjen. For at konstruere mere komplekse forespørgsler skal du klikke på linket "Parametre" under tabellen, og et yderligere sæt felter og markeringslister åbnes.

Trin 6

Klik på OK, og PhpMyAdmin konstruerer og sender SQL-forespørgslen til databasen.

Anbefalede: