Sådan Fjernes En Windows-tjeneste

Indholdsfortegnelse:

Sådan Fjernes En Windows-tjeneste
Sådan Fjernes En Windows-tjeneste

Video: Sådan Fjernes En Windows-tjeneste

Video: Sådan Fjernes En Windows-tjeneste
Video: Топ 5 скрытых полезных программ Windows 10 2024, April
Anonim

Arkitekturen af moderne operativsystemer forudsætter eksistensen af en særlig klasse software, der udfører servicefunktioner. En sådan software har som regel ikke en grafisk grænseflade og fungerer ubemærket af brugeren. I windows kaldes sådanne programmer tjenester. Services installeres ofte med distributioner af forskellige software. Når du afinstallerer software, fjernes tjenester ikke altid. I dette tilfælde er det værd at overveje, hvordan man fjerner windows-tjenesten manuelt.

Sådan fjernes en Windows-tjeneste
Sådan fjernes en Windows-tjeneste

Nødvendig

administratorrettigheder i Windows

Instruktioner

Trin 1

Åbn kontrolpanelet. Dette kan gøres ved at klikke på knappen "Start" på proceslinjen og successivt vælge "Indstillinger" og "Kontrolpanel" i menuen, der vises.

Trin 2

Gå til vinduet Administration mappe. På listen over kontrolpanelelementer skal du finde genvejen “Administration” og dobbeltklikke på den med venstre museknap eller åbne genvejsmenuen med et enkelt højreklik og vælge “Åbn”. For at gøre søgningen mere bekvem kan du skifte listen til visningstilstand "Tabel" ved at vælge emnet med det samme navn i afsnittet "Vis" i hovedmenuen og derefter sortere listen efter kolonnen "Navn".

Trin 3

Åbn snapin-modulet Computeradministration. Find genvejen Computeradministration i mappen Administrative værktøjer. Dobbeltklik på genvejen med venstre museknap, eller vælg "Åbn" i genvejsmenuen.

Trin 4

Aktivér kontroltilstand for de tjenester, der kører på computeren. Udvid om nødvendigt Computer Management (Local) og Services and Applications-grenene i hierarkiet med tilgængelige sektioner til venstre. Fremhæv tjenester.

Trin 5

Find den tjeneste, du vil fjerne. I listen over tjenester, der vises til højre, skal du søge efter den vare, der svarer til den ønskede service. Fokuser på felterne Navn og Beskrivelse for hvert element. For at gøre det nemmere at søge kan listen sorteres ved at klikke på en af sektionerne i dens overskrift. Fremhæv det fundne element.

Trin 6

Stop tjenesten, og deaktiver dens automatiske start. Vælg Handling og egenskaber i menuen. Servicekontrol-dialogboksen vises. Skift til fanen Generelt. Klik på Stop-knappen. Vent til tjenesten stopper. Vælg derefter Deaktiveret fra rullelisten Starttype. Klik på knappen Anvend. Husk eller kopier værdien fra feltet Eksekverbar. Klik på OK.

Trin 7

Slet den eksekverbare tjeneste. Skift til biblioteket med filen, hvor stien blev hentet fra feltet "Eksekverbar fil" i det foregående trin. Brug en filhåndtering eller Windows Stifinder. Slet filen.

Trin 8

Start Registreringseditor. Klik på knappen "Start" i proceslinjen. Klik på punktet "Kør" i den menu, der vises. I dialogboksen "Kør program" i feltet "Åbn" skal du indtaste linjen regedit og klikke på OK-knappen.

Trin 9

Slet serviceoplysningerne fra registreringsdatabasen. Gå til HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Services. Find og vælg det underafsnit, der svarer til den tjeneste, der skal fjernes. Bliv styret af sektionens navn, eller søg efter det symbolske navn på tjenesten ved at trykke på tastekombinationen Ctrl + F. Vælg det fundne afsnit, og slet det ved at trykke på Del-knappen eller ved at vælge "Rediger" og "Slet" i menuen.

Anbefalede: