Sådan Kontrolleres Der En Virus På En Diskette

Indholdsfortegnelse:

Sådan Kontrolleres Der En Virus På En Diskette
Sådan Kontrolleres Der En Virus På En Diskette

Video: Sådan Kontrolleres Der En Virus På En Diskette

Video: Sådan Kontrolleres Der En Virus På En Diskette
Video: Virus.DOS.Darkray [Darkray DOS Virus] 2024, Kan
Anonim

Disketter eller "disketter" er et ret gammelt lagermedium. Nogle institutioner og organisationer bruger dog fortsat denne form for datalagring til at udveksle og transmittere information. Og ligesom ethvert andet medium indeholder disketter undertiden malware. Antivirussoftware hjælper med at løse dette problem.

Sådan kontrolleres der en virus på en diskette
Sådan kontrolleres der en virus på en diskette

Instruktioner

Trin 1

Udfør en on-demand-scanning ved hjælp af det installerede antivirusprogram. Denne metode er velegnet til de brugere, der allerede har et antivirusprogram på deres computer. Ethvert af de moderne værktøjer, det være sig et Kaspersky Lab-produkt, Eset NOD32, Avira eller DrWeb, skal have et modul til scanning af objekter efter brugerens kommando.

Trin 2

Start "Denne computer" ved at dobbeltklikke på skrivebordsikonet. Et explorer-vindue i operativsystemet åbnes med en liste over diske, inklusive disk A: - den traditionelle betegnelse af et drev til læsning og skrivning af disketter. Højreklik på ikonet A: drev, og vælg "Kontroller med …" eller "Scan med …" i genvejsmenuen. Derefter vises, afhængigt af det specifikke program, en kontroldialogboks med en startknap eller bare et vindue med scanningen. Når scanningen er afsluttet, vises resultaterne, og muligheder for handlinger tilbydes, for eksempel fjern den opdagede virus eller prøv at helbrede filen.

Trin 3

Download og installer antivirusscannings- og desinfektionsværktøjet. Blandt programmerne til beskyttelse af computere er der både betalte og gratis værktøjer. Også mange virksomheder producerer specielle sæt til kontrol og behandling af vira - de kræver ikke installation i den sædvanlige betydning af dette udtryk. Det vil sige, du downloader filen, kører den og trykker på knappen "Kontroller", og alle handlinger og beslutninger træffes automatisk. Dette er praktisk, hvis du har brug for at kontrollere en diskette for vira, f.eks. En gang om måneden, men resten af tiden er det ikke nødvendigt.

Trin 4

Åbn din browser, og gå til download-siden til virusfjerningsværktøjet fra Kaspersky https://www.kaspersky.com/antivirus-removal-tool eller fra DrWeb: https://www.freedrweb.com/cureit/. Vælg det relevante programsprog for Kaspersky, og klik på knappen Download eller Download. Vent på, at overførslen er færdig, og kør den downloadede fil ved at dobbeltklikke.

Trin 5

Bekræft lanceringen, og klik på knappen "Start scanning" i programvinduet. Alle diske på computeren, inklusive disketten, kontrolleres - denne metode er velegnet i tilfælde, hvor du ikke har travlt. Hvis tidsfaktoren er vigtig, skal du downloade produktet fra Kaspersky og vælge det objekt, der skal scannes gennem indstillingsmenuen. For at gøre dette skal du klikke på tandhjulsikonet og markere afkrydsningsfeltet kun for drev A. Klik derefter på "Automatisk kontrol" og aktivér startknappen.

Anbefalede: