Sådan Tælles Tegn I Tekst

Indholdsfortegnelse:

Sådan Tælles Tegn I Tekst
Sådan Tælles Tegn I Tekst

Video: Sådan Tælles Tegn I Tekst

Video: Sådan Tælles Tegn I Tekst
Video: Lær at tælle - Tegn til tale 2024, Kan
Anonim

Det er undertiden nødvendigt for forfattere at overholde visse krav til antallet af tegn i teksten i den bredeste forstand af ordet. Heldigvis er det ikke i æraen med pc'er nødvendigt at fortælle tegn "i hånden".

Sådan tælles tegn i tekst
Sådan tælles tegn i tekst

Instruktioner

Trin 1

Brug de karaktertællingsfunktioner, der findes i de fleste teksteditorer. For eksempel kan du bruge Microsoft Word 2007 til dette formål. Efter at have åbnet et dokument med tekst, som du vil genoptage, viser Word antallet af ord i nederste venstre hjørne af vinduet. For at finde ud af antallet af tegn skal du venstreklikke på dette nummer i statuslinjen. Som et resultat åbnes et lille vindue med ret detaljerede statistiske oplysninger, der inkluderer antallet af tegn. Den samme handling kan udføres ved hjælp af redigeringsmenuen - i afsnittet "Gennemgang" er der en gruppe "Stave" -kommandoer, hvor ikonet "Statistik" er placeret. I tidligere versioner af Word skal elementet "Statistik" findes i afsnittet "Værktøjer" i teksteditor-menuen. Ud over det samlede antal tegn viser statistikvinduet også antallet af tegn eksklusive mellemrum som information om antallet af sider, afsnit og linjer i teksten.

Trin 2

Vælg en del af teksten, og åbn statistikvinduet på den måde, der er beskrevet ovenfor, hvis du vil vide antallet af tegn ikke i hele teksten, men kun i en bestemt del af den.

Trin 3

Find en tjeneste på Internettet, der tilbyder en tjeneste til optælling af antallet af tegn, hvis du ikke kan bruge en teksteditor med statistikindsamlingsfunktioner. Disse tjenester er gratis, og selve proceduren er enkel og udføres direkte i browseren. For eksempel på siden https://8nog.com/counter/index.php indsæt teksten i det felt, der siger "Du skal indsætte tekst her" og klik på knappen "Beregn". Teksten sendes til serveren, scriptsne foretager beregninger og returnerer siden til browseren, i højre kolonne, hvor information vises på antallet af tegn med og uden mellemrum samt på antallet af ord, sætninger og kommaer.

Anbefalede: