Sådan Finder Du Det Fulde Computernavn

Indholdsfortegnelse:

Sådan Finder Du Det Fulde Computernavn
Sådan Finder Du Det Fulde Computernavn

Video: Sådan Finder Du Det Fulde Computernavn

Video: Sådan Finder Du Det Fulde Computernavn
Video: How to Find Your Computer Name on Windows 10 2024, Kan
Anonim

Computernavnet vælges af brugeren under systeminstallationen og kan ændres når som helst. Det er nødvendigt at identificere en computer på netværket og kan ikke indeholde mere end femten udskrivbare tegn, mellemrum og specialtegn som f.eks. Tegnsætningstegn. Se systemkomponenterne, hvis du har brug for det fulde computernavn.

Sådan finder du det fulde computernavn
Sådan finder du det fulde computernavn

Instruktioner

Trin 1

Klik på Start-knappen eller Windows-tasten på dit tastatur. Vælg "Kontrolpanel" i menuen. I kategorien Ydelse og vedligeholdelse skal du venstreklikke på systemikonet. Komponenten Systemegenskaber åbnes. Hvis kontrolpanelet har et klassisk udseende, skal du straks vælge det ønskede ikon.

Trin 2

Der er flere andre måder at kalde komponenten Systemegenskaber på. Åbn menuen "Start", og find emnet "Denne computer". Højreklik på det, og vælg det sidste punkt "Egenskaber" i genvejsmenuen. Det samme kan gøres fra skrivebordet ved at vælge emnet "Denne computer".

Trin 3

Gå til fanen Computernavn i vinduet Systemegenskaber. I feltet "Fuldt navn" vil du se det navn, der er tildelt computeren og bruges på det aktuelle tidspunkt. For at ændre navnet skal du klikke på knappen Skift på den samme fane. Et ekstra vindue "Skift computernavn" åbnes.

Trin 4

Når du vælger et nyt navn, skal du huske, at jo kortere det er, jo bedre. Derudover kan du ikke give en computer et navn, der allerede er i brug på netværket. Dette kan føre til konflikter i netværkskommunikation. Når du har indtastet et nyt navn, skal du klikke på knappen OK og anvende de nye indstillinger.

Trin 5

Du kan også finde det fulde computernavn ved hjælp af System Information-komponenten. For at påkalde det skal du klikke på knappen "Start" og vælge "Kør" i menuen. Skriv msinfo32.exe i den tomme linje i det vindue, der åbnes, og tryk på Enter-tasten eller OK-knappen.

Trin 6

En ny dialogboks åbnes. Brug musen til at fremhæve linjen "Systeminformation" i venstre side af vinduet. Find i "Element" -gruppen i højre side af vinduet elementet "Systemnavn". Gruppen "Værdi" vil indeholde navnet på computeren. Linjen Brugernavn indeholder også oplysninger om computernavnet. Posten kan se ud som [computernavn] / brugerkonto.

Anbefalede: