Sådan Fjernes En Virus I Sikker Tilstand

Indholdsfortegnelse:

Sådan Fjernes En Virus I Sikker Tilstand
Sådan Fjernes En Virus I Sikker Tilstand

Video: Sådan Fjernes En Virus I Sikker Tilstand

Video: Sådan Fjernes En Virus I Sikker Tilstand
Video: Virus 2024, Kan
Anonim

Når en virus kommer ind på en computer, bliver operativsystemet ofte meget langsomt eller starter slet ikke. I sådanne tilfælde er det umuligt at bruge et antivirusprogram til at finde og fjerne virussen. Derefter skal du starte operativsystemet i sikker tilstand og kun derefter bruge antivirusprogrammet.

Sådan fjernes en virus i sikker tilstand
Sådan fjernes en virus i sikker tilstand

Er det nødvendigt

Computer, der kører operativsystem, antivirus

Instruktioner

Trin 1

Start din computer, tryk på F8-tasten ved opstartstid, nogle gange som et alternativ til F5 eller F12. En menu til valg af indstillinger til indlæsning af operativsystemet vises. Vælg indstillingen "Sikker tilstand".

Trin 2

Systemet starter i fejlsikret tilstand. I nogle tilfælde kan denne Windows-startproces tage meget lang tid. Tryk ikke på nogen taster i løbet af denne tid. Når Windows er startet op, vil du se en sort skærm og en advarsel om, at operativsystemet er i sikker tilstand, mens nogle funktioner muligvis er blokeret.

Trin 3

Se om antivirusprogrammet automatisk er indlæst i fejlsikret tilstand. Hvis ikke, skal du starte det manuelt. For at gøre dette skal du vælge Computerscanningskomponenten i antivirusprogrammenuen. Bemærk, at processen med at scanne din computer i sikker tilstand ikke er tilgængelig på alle antivirusprogrammer. I menuen scanningsmål skal du vælge alle harddiskpartitioner samt alle tilsluttede flashdrev, hvis der er nogen.

Trin 4

Computerscanningsprocessen begynder. Foretag ikke nogen handling i løbet af denne tid. Sørg for at vente, indtil scanningen af din computer er afsluttet.

Trin 5

Hvis antivirusprogrammet var i stand til at opdage ondsindede programmer, vises en liste over handlinger, der skal tages til dem. Det er ikke nødvendigt at fjerne filer, der indeholder malware, fuldstændigt fra din computer. Disse kan omfatte de filer, du har brug for. Vælg karantæneaktionen. Slet filer, der ikke kan sættes i karantæne fra din computer.

Trin 6

Genstart computeren i normal tilstand. Hvis viraerne er isoleret, skal systemet fungere normalt. Gå til antivirusmenuen, og vælg "Hjælpeprogrammer" og fanen "Karantæne". Se hvilke filer der er. Hvis de filer, du har brug for, ikke er der, skal du vælge kommandoen "Ryd karantæne".

Anbefalede: