Sådan Udskiftes En Mus Med Et Tastatur

Indholdsfortegnelse:

Sådan Udskiftes En Mus Med Et Tastatur
Sådan Udskiftes En Mus Med Et Tastatur

Video: Sådan Udskiftes En Mus Med Et Tastatur

Video: Sådan Udskiftes En Mus Med Et Tastatur
Video: Rette med tastatur 2024, Kan
Anonim

Forskellige handlinger ved hjælp af musen bruges til at kontrollere computeren så ofte som at trykke på knapperne på tastaturet. Imidlertid opstår der nogle gange en situation, når musen er vanskelig eller simpelthen umulig. I sådanne tilfælde giver Windows en funktion til at erstatte markørkontrol ved at trykke på de tilsvarende knapper på tastaturet.

Sådan udskiftes en mus med et tastatur
Sådan udskiftes en mus med et tastatur

Instruktioner

Trin 1

Inkluderingen af ikke-standardiserede computerkontrolmetoder i Windows-operativsystemet er blevet flyttet til en separat kontrolpanel-applet. For at gå til det skal du klikke på "Start" -knappen og vælge emnet kaldet "Kontrolpanel" i hovedmenuen. Klik derefter på navnet på sektionen "Tilgængelighed", og klik på næste side på linket "Skift musens indstillinger" i afsnittet "Let adgangscenter".

Trin 2

Du kan køre denne applet på en anden måde. For eksempel placeres et link til det i hovedmenuen - udvid det, gå til mappen Alle programmer, derefter til mappen Tilbehør og til sidst til mappen Tilgængelighed. Alternativt kan du bruge søgevinduet i hovedmenuen - tryk på Win-tasten, skriv "spe" på tastaturet og tryk på Enter.

Trin 3

Marker afkrydsningsfeltet ud for Aktivér tastaturpegning i applet Nem adgangscenter, og klik på OK eller Anvend. Derefter kan du flytte musemarkøren ved hjælp af tasterne på det ekstra (numeriske) tastatur. Tallene 1 til 9 (ekskl. 5) styrer den vandrette, lodrette og diagonale bevægelse af markøren. Nummer 5-tasten svarer til et højreklik på musen og åbner normalt genvejsmenuen for en åben applikation.

Trin 4

Hastigheden for at flytte markøren ved hjælp af tasterne og nogle andre parametre kan ændres i indstillingerne. For at gøre dette har appleten et separat afsnit, som påkaldes ved at klikke på linket "Tilpas markørkontrol".

Trin 5

Windows giver genvejstaster til hurtigt at aktivere eller deaktivere tastaturstyring af musemarkøren. Standard for dette er en kombination af de venstre taster alt="Image" og Shift i kombination med NumLock-tasten. Ved at trykke på dem vises en dialogboks, hvor du skal bekræfte aktivering af tilstanden. Ved at trykke på den samme kombination igen slukkes den uden nogen bekræftelsesdialog, men med et bip.

Anbefalede: