Sådan Lukkes Computeren Korrekt

Indholdsfortegnelse:

Sådan Lukkes Computeren Korrekt
Sådan Lukkes Computeren Korrekt

Video: Sådan Lukkes Computeren Korrekt

Video: Sådan Lukkes Computeren Korrekt
Video: Новый электродвигатель в BMW седан 2024, Kan
Anonim

For at en computer kan fungere uden afbrydelse, er det ikke kun nødvendigt at vedligeholde den regelmæssigt ved at rense registreringsdatabasen for unødvendige filer - systemjunk, defragmentering af harddiske, optimering af systemet, men også at lære at slukke det korrekt. Da du bare trykker på tænd / sluk-knappen eller trækker stikket ud, kan det medføre alvorlig skade på udstyret.

Sådan lukkes computeren korrekt
Sådan lukkes computeren korrekt

Nødvendig

computer

Instruktioner

Trin 1

Ingen computer, det være sig den mest kraftfulde og mest moderne, kan slukkes ved blot at trække ledningen ud: ellers kan den "glemme" alt, hvad den gjorde før. Og systemfejl i denne sag og deres konsekvenser kan være meget alvorlige. Derfor skal du afbryde computeren korrekt fra strømmen ved at følge alle sekventielle trin.

Trin 2

Computeren begynder at arbejde ved at trykke på en speciel knap på systemenheden. Men for at slukke for det skal du omhyggeligt se på skrivebordet på skærmen, især i nederste venstre hjørne, hvor den store - den vigtigste knap - "start" er placeret. Afhængigt af det anvendte operativsystem kan det variere lidt: i nogle versioner har knappen påskriften "Start", på andre vises den, når du holder markøren over den. Det er vigtigt at huske en ting her - den ønskede knap er placeret i hjørnet.

Trin 3

Hold markøren over den, og klik på knappen. Derefter vises en liste over programmer installeret på computeren i det vindue, der åbnes, og en knap mærket "Lukning" vil være placeret på højre side af panelet. Du får brug for det.

Trin 4

I den syvende version af Windows-operativsystemet, når du holder markøren over højre side, vises en liste over muligheder, der kan deaktiveres, i et rullemenu på siden: "Skift bruger", "Log ud", " Bloker”,“Genstart”,“Dvale”. Hvis du ikke planlægger at bruge disse funktioner, skal du klikke på knappen "Afslut arbejde" og huske at gemme alle dokumenter og lukke alle kørende applikationer først.

Trin 5

Hvis du vil genstarte din computer eller sætte den i dvale, skal du vælge den relevante mulighed i rullemenuen.

Trin 6

Alt er ekstremt simpelt i tidligere versioner af Windows. Når du klikker på Start-knappen, åbnes en ny dialogboks Luk computeren med tre ekstra ikoner: Dvale, Luk ned og Genstart. Dvaletilstand giver dig mulighed for at gemme computerens aktuelle tilstand, hvorefter du kan genoptage arbejdet fra det øjeblik, hvorfra den blev suspenderet. Du kan senere slukke for din computer på den klassiske måde. En systemgenstart er ofte påkrævet, når du installerer programmer, drivere, tilslutter nye enheder for at opdateringer kan træde i kraft. Lukningsknappen taler for sig selv.

Trin 7

I den ottende version af Windows 8 er der ingen "Start" -knap, og alle andre funktionelle knapper er "spredt" over hele skrivebordet. Men i dette tilfælde kan du slukke for computeren korrekt og på flere måder. For eksempel ved hjælp af sidepanelet Indstillinger Charms. Åbn den ved at flytte markøren til det øverste højre hjørne af skrivebordet eller ved at skubbe fingrene langs den højre kant af berøringsskærmen. Du kan også bruge Win + I-tastaturgenvejen til at åbne den. Ved at klikke på dem vil du se knappen "Lukning" og de funktioner, der er tilgængelige for denne menu for at lukke systemet og genstarte det.

Trin 8

For at åbne et traditionelt Windows-vindue skal du bruge Alt + F4-tastaturtasterne, selvom de kun fungerer fra skrivebordet.

Trin 9

Derudover kan du konfigurere din computer til at slukke for sig selv på et bestemt tidspunkt. For at gøre dette skal du gå til menuen "Start" og derefter åbne sektionerne "Kontrolpanel" og "Alle kontrolpanelelementer". Derefter skal du gå til menuen "Administration" og vælge "Opgaveplanlægning". Find elementet "Opret en simpel opgave" på højre side af panelet. I det nye vindue skal du indtaste navnet og beskrivelsen af opgaven i de relevante linjer. Klik derefter på "Næste" for at gå til næste trin. På fanen "Trigger" skal du angive frekvensen af processen. Fortsæt med knappen "Næste". Vælg derefter den type handling, der skal udføres. For at gøre dette skal du indtaste værdien "shutdown" i specialvinduet "Start programmet" i afsnittet "Program eller script". I feltet "Argumenter" skal du tilføje dine data til linjen "-s -t 60" og lade tallet 60 være uændret. I dette tilfælde slukkes computeren på det tidspunkt, du har angivet med en pause på 60 sekunder.

Anbefalede: