Sådan Installeres Linux Fra En Harddisk

Indholdsfortegnelse:

Sådan Installeres Linux Fra En Harddisk
Sådan Installeres Linux Fra En Harddisk

Video: Sådan Installeres Linux Fra En Harddisk

Video: Sådan Installeres Linux Fra En Harddisk
Video: «Обзор возможностей Linux» 2024, Kan
Anonim

For at installere operativsystemet skal du have en bootbar disk. Der er dog en særlig procedure, der giver dig mulighed for at installere Linux fra en partition på din harddisk. Du skal oprette en 10 GB partition og have et iso-billede af Linux Mandriva-installationsdisken.

Sådan installeres Linux fra en harddisk
Sådan installeres Linux fra en harddisk

Nødvendig

  • - internettet;
  • - computer;
  • - browser;
  • - Linux OS.

Instruktioner

Trin 1

Opret en Boot-mappe på C: -drevet, og kopier vmlinuz- og all.rdz-filerne fra billedet ind i det ved at åbne det i programmet Total Commander eller Alcohol. Kopier alle filer omhyggeligt, da manglende filer kan beskadige systemet alvorligt eller slet ikke indlæse det.

Trin 2

Find det på Internettet ved hjælp af en søgemaskine, og download grub bootloader til harddisken. Udpak bootloader-mappen, og kopier grub-mappen, grub.exe og initrd-filer til den tidligere oprettede Boot. Find grldr-filen samme sted, og kopier den til C: -drevet til roden. Alt udføres manuelt, da installationen sker fra harddisken og ikke fra installationen. Denne metode er lidt vanskelig, men nyttig i tilfælde, hvor computeren ikke har et drev.

Trin 3

Rediger boot.ini-filen placeret ved roden af C: -drevet ved at tilføje linjen C: / grldr = "Linux-Install" til den. Brug en almindelig notesblok til at åbne filen boot.ini til redigering. Det er som standard installeret på computeren.

Trin 4

Føj følgende linjer til filen C: / boot / grab / menu.lst (du kan også gøre dette med Notesblok):

titel Mandriva ISO-installation (ved hjælp af vmlinuz og all.rdz)

kerne (hd0, 0) / boot / vmlinuz

initrd (hd0, 0) /boot/all.rdz

Trin 5

Det er kun at starte installationen af det nye operativsystem. Send din computer for at genstarte. På tidspunktet for valg af startindstillinger skal du vælge Linux - Installer. Denne kommando er beregnet til automatisk installation af operativsystemet.

Trin 6

Installation af et operativsystem fra en harddisk sparer dig for optiske medier. Vær opmærksom på, hvilken slags Linux du skal installere: dette påvirker algoritmen for handlinger. Generelt kan vi sige, at installationen af Linux-operativsystemet ikke tager meget tid, det vigtigste er at kopiere alle filerne korrekt, så systemet fungerer korrekt.

Anbefalede: