Sådan Køres Et Program Med En Batfil

Indholdsfortegnelse:

Sådan Køres Et Program Med En Batfil
Sådan Køres Et Program Med En Batfil

Video: Sådan Køres Et Program Med En Batfil

Video: Sådan Køres Et Program Med En Batfil
Video: executing batch file in the command-line in windows and concatenating file to standard output 2024, Kan
Anonim

Bat-filen er en eksekverbar fil i Windows-operativsystemmiljøet. Med sin hjælp kan du implementere lanceringen af applikationer, dokumenter, programmer for at spare tid for computerbrugere.

Sådan køres et program med en batfil
Sådan køres et program med en batfil

Instruktioner

Trin 1

Kør programmet "Notepad" for at oprette en Bat-fil. Indtast derefter filens tekst. Det vil være forskelligt afhængigt af hvad du vil have det til at køre. For eksempel skal du oprette en bat-fil til at oprette forbindelse til Internettet, hvis din forbindelse beder om et brugernavn og en adgangskode.

Trin 2

Dette kan gøres, hvis selve internetadgangen allerede er konfigureret, og der findes en genvej til at oprette forbindelse til Internettet. I filen skal du indtaste følgende tekst: Radial "Indtast navnet på forbindelsen" "Indtast login" "Indtast adgangskoden". For eksempel radial megafon-moskva sdk23SsdkP1 125523.

Trin 3

Gem den resulterende fil. For at gøre dette skal du køre kommandoen "File" - "Save As", indtaste et hvilket som helst filnavn og derefter indtaste udvidelsen *.bat. Nu kan du tilføje en genvej til filen til opstart, så internetforbindelsen oprettes automatisk, når operativsystemet starter.

Trin 4

Brug startkommandoen, når du opretter en Bat-fil til at starte applikationer. For at gøre dette skal du indtaste følgende tekst i filen: start "Indtast den fulde sti til programmet / filen." Bemærk, at lange mappe- og filnavne skal forkortes ved hjælp af symbolet ~, f.eks. I stedet for C: / Program Files, skal du indtaste C: / Progra ~, forudsat at der ikke er flere mapper på disken, der starter med disse tegn.

Trin 5

Gem filen på samme måde som i trin 3. Hvis du gemmer batchfilen for at køre programmet i programmappen, er der ikke behov for at skrive den fulde sti til applikationen i den, det er nok at kun angive den eksekverbare start f.eks. "Winword.exe". Du kan placere genvejen til denne fil hvor som helst på computeren. Du kan også bruge batchfiler til at oprette filer, for eksempel til at oprette en fil med navnet Program.txt på disk C, skal du bruge følgende kommando: @echo Start-fil> C: /Program.txt.

Anbefalede: