Sådan Oprettes En Skrivebordsgenvej

Indholdsfortegnelse:

Sådan Oprettes En Skrivebordsgenvej
Sådan Oprettes En Skrivebordsgenvej

Video: Sådan Oprettes En Skrivebordsgenvej

Video: Sådan Oprettes En Skrivebordsgenvej
Video: Sådan oprettes skrivebordsgenveje i Windows 10 på den nemme måde 2024, Kan
Anonim

Genveje på skrivebordet giver hurtig og nem adgang til dokumenter eller programmer uden at skulle gå til menuen Alle programmer. Du kan oprette genveje til ofte anvendte dokumenter, filer, mapper og programmer. Genveje ligner de originale filer, men har en lille pil i venstre hjørne af genvejsbilledet. Hvis du ikke bruger nogen genveje, kan du nemt fjerne dem. I dette tilfælde forbliver selve filerne, som genveje refererer til.

Sådan oprettes en genvej på skrivebordet
Sådan oprettes en genvej på skrivebordet

Instruktioner

Trin 1

Opret genveje på diske

Arbejde på en computer kan spare tid. ved at oprette genveje på skrivebordet til hvert af drevene på din computer eller kun til ofte anvendte. I menuen Start skal du dobbeltklikke på ikonet Denne computer for at se drev på din computer. Højreklik på ikonet for lokal disk (C:), og hold museknappen nede, og træk den til et tomt rum på skrivebordet. Slip museknappen, og vælg Opret genveje i genvejsmenuen. Standardnavnet for ikonet er Genvej til lokal disk (C). For at ændre navnet på en genvej skal du højreklikke på den og vælge Omdøb. Nu kan du åbne drev C ved at dobbeltklikke på venstre museknap på genvejen. Et vindue åbnes med indholdet af C-drevet.

Trin 2

Opret genveje til filer og mapper

Du har muligvis specifikke filer og mapper, som du bruger regelmæssigt. Ved at placere genveje på skrivebordet kan du spare tid på at søge efter dokumenter betydeligt. Åbn Min computer, og dobbeltklik på C-ikonet, find den fil eller mappe, som du vil oprette en genvej til. Hold ikonet med højre museknap, flyt det til skrivebordet, og vælg Opret genveje i menuen. Ikonet placeres nu på skrivebordet med navnet "Genvej til …".

Trin 3

Skift billedet for en genvej

Windows tilbyder en bred vifte af ikonbilleder, der giver dig mulighed for at tilpasse deres udseende. Dette kan hjælpe dig med at identificere filer eller mapper hurtigere. For at ændre genvejsbilledet skal du højreklikke på ikonet. Vælg Egenskaber i menuen. Gå til fanen Genvej, og klik på Skift ikon. Der åbnes et vindue, hvor et galleri med ikoner vises. Vælg et hvilket som helst ikon, du kan lide. Klik på OK, og det valgte ikon erstatter det gamle genvejsikon.

Trin 4

Opret tastaturgenveje

For at spare mere tid kan du tilpasse tastaturgenveje til at åbne ofte brugte genveje. Højreklik på genvejen, og vælg Egenskaber i menuen. Vælg fanen Genvej i det vindue, der åbnes. Gå til genvejsfeltet, og mens du holder Ctrl- eller Alt-tasten nede, skal du trykke på et hvilket som helst bogstav på tastaturet, for eksempel F. Tastaturgenvejen vises i feltet: Ctrl + alt="Billede" + F. Klik derefter på OK, klik derefter på OK.. Din tastaturgenvej er klar til brug.

Anbefalede: