Sådan Skriver Du En Batchfil

Indholdsfortegnelse:

Sådan Skriver Du En Batchfil
Sådan Skriver Du En Batchfil

Video: Sådan Skriver Du En Batchfil

Video: Sådan Skriver Du En Batchfil
Video: Ешьте виноград как зимой, так и летом! Мало кто знает этот секрет, это просто бомба 2024, Kan
Anonim

Tekniske forfattere (programmører) bruger ofte batchfiler. Med deres hjælp bliver det muligt automatisk at udføre de samme opgaver, siden en specialist kan spilde meget tid.

Sådan skriver du en batchfil
Sådan skriver du en batchfil

Instruktioner

Trin 1

Kommandolinjen stammer fra det endnu ældre operativsystem MS-DOS. Selv i dag, når visuelt designede systemer går med spring, kan du finde effekten af tilstedeværelsen af tekstindtastning af kommandoer gennem kommandolinjen. Nogle brugere betragter MS-DOS-systemet som et tilbagefald, men dette er slet ikke tilfældet.

Trin 2

For at starte kommandolinjen skal du klikke på menuen "Start" og vælge "Kør" eller trykke på Win + R.-tastekombinationen. Gå til det tomme felt i det vindue, der åbnes, og indtast cmd-kommandoen, og klik derefter på "OK" -knappen eller Enter-tasten.

Trin 3

Du får vist et kommandopromptvindue, farvet sort. Bemærk, at alle handlinger, som du skriver i batchfilen, der skal startes i flagermusformat, gennemføres via dette hjælpeprogram. Inde i denne fil skal du skrive de krævede kommandoer og tilføje værdier til dem.

Trin 4

For at oprette en simpel batchfil skal du følge proceduren for oprettelse af et standardtekstdokument. Højreklik på et ledigt sted i arbejdsområdet i et hvilket som helst bibliotek eller skrivebord, og vælg afsnittet "Opret", og klik derefter på "Tekstfil" -elementet. Skift dokumentets navn til File.bat. Højreklik på den, og vælg "Åbn med". Vælg et hvilket som helst teksteditor i det vindue, der vises.

Trin 5

For at se en liste over alle tilgængelige kommandolinjekommandoer skal du køre programmet, skrive hjælp og trykke på Enter. Ofte stødte kommandoer inkluderer MD, CD osv. MD-kommandoen bruges til at oprette et bibliotek. Denne forkortelse er en forkortelse for Make Directory. Med CD-kommandoen kan du navigere i mapperne på den valgte disk.

Trin 6

Som et eksempel kan du bruge den ret enkle MD-kommando D: System dirname. Gem filen ved at trykke på Ctrl + S tastaturgenvej og køre den. Naviger til drev D, åbn derefter systemkataloget og se en liste over alle mapper. Hvis den mappe, der er angivet i bat-filen, findes, følges rækkefølgen af handlinger i den rigtige rækkefølge.

Anbefalede: