Sådan Frakobles Et Netværksdrev

Indholdsfortegnelse:

Sådan Frakobles Et Netværksdrev
Sådan Frakobles Et Netværksdrev

Video: Sådan Frakobles Et Netværksdrev

Video: Sådan Frakobles Et Netværksdrev
Video: Sådan til og frakobles alarmen (FC-300) via brugerkode. 2024, April
Anonim

For at forenkle adgangen til filer, mapper og diske på andre computere på det lokale netværk kan de tildeles navne og bogstaver og tildeles status for et "netværksdrev". Som et resultat adskiller sådanne netværksandele ikke meget fra dine lokale drev i Windows Stifinder. Men hvis du ændrer konfigurationen af det lokale netværk, kan disse ressourcer blive utilgængelige fra din computer, og links til dem i Explorer forbliver. Derefter skal ubrugte netværksdrev deaktiveres.

Sådan frakobles et netværksdrev
Sådan frakobles et netværksdrev

Instruktioner

Trin 1

Åbn Windows Stifinder - dette er den nemmeste måde at afbryde netværksdrev på. Du kan starte det ved at dobbeltklikke på denne computer-ikonet på skrivebordet eller ved at trykke på tastaturgenvejen WIN + E.

Trin 2

Højreklik på det netværksdrev, du ikke længere har brug for, og vælg "Frakobl netværksdrev" i genvejsmenuen. Den samme kommando duplikeres i afsnittet "Værktøjer" i filhåndteringsmenuen. Stifinder udfører din kommando, og disken forsvinder fra listen.

Trin 3

Om nødvendigt kan netværksdrevet også afbrydes fra kommandolinjen. For at gøre dette skal du først starte kommandolinjens emulatorgrænseflade. For at gøre dette skal du først åbne hovedmenuen på "Start" -knappen og vælge "Kør" -linjen. Alternativt kan du trykke på CTRL + R. Dette åbner dialogboksen Start programmer.

Trin 4

Skriv cmd, og tryk på Enter, eller klik på OK-knappen, så terminalen på kommandolinjemulatoren er klar til at indtaste DOS-kommandoer.

Trin 5

Brug kommandoen netbrug til at afmontere det unødvendige netværksdrev. I kommandoen skal du angive det bogstav, der er tildelt netværksressourcen og tilføje sletningstasten. For eksempel, for at slette drev N, skal denne kommando se sådan ud: net brug N: / delete

Trin 6

Når du har skrevet kommandoen, skal du trykke på Enter-tasten og netværksdrevet frakobles. Dette betyder dog ikke, at en mappe eller anden netværksressource, der er tildelt status for et netværksdrev, gøres utilgængelig fra din computer med denne kommando. Du kan stadig bruge den, men nu ikke som en disk, men som en almindelig mappe at se efter i Network Neighborhood. Dette gælder for begge de beskrevne nedlukningsmetoder.

Anbefalede: