Sådan Alfabetisk I Word

Indholdsfortegnelse:

Sådan Alfabetisk I Word
Sådan Alfabetisk I Word

Video: Sådan Alfabetisk I Word

Video: Sådan Alfabetisk I Word
Video: Hvordan sortere alfabetisk rekkefølge i Word 2024, Kan
Anonim

I Wicrosoft Office Word-applikationen kan mange tidskrævende operationer udføres med et par museklik. Hvis du har oprettet en liste og nu vil arrangere elementer i den alfabetisk, skal du bruge redigeringsværktøjerne.

Sådan alfabetisk i Word
Sådan alfabetisk i Word

Instruktioner

Trin 1

For at udføre denne opgave skal du bruge værktøjet Sorter. Den er kun tilgængelig i tabelredigeringsfunktionen. Men du behøver ikke tegne det i hånden. Og når du er færdig med at arbejde med listen, kan du igen returnere dokumentet til dets tidligere udseende ved at konvertere tabellen til tekst.

Trin 2

Fremhæv det stykke tekst, hvor du vil sortere elementerne alfabetisk. Husk, at hvert element på listen skal starte på en ny linje. Klik på fanen Indsæt, og i sektionen Tabeller skal du klikke på pileknappen under miniaturebilledet.

Trin 3

Fra kontekstmenuen til værktøjet skal du vælge Konverter til tabel. En ny dialogboks vises, hvor du kan indstille yderligere parametre. Alternativt kan du blot acceptere standardindstillingerne, så oprettes der en tabel med en kolonne, hvor hvert nye listeelement placeres i en separat række.

Trin 4

Vælg den oprettede tabel, menuen "Arbejde med tabeller" bliver tilgængelig. Klik på fanen Layout, og find afsnittet Data. Klik på miniatureknappen "Sorter". En ny dialogboks åbnes. Teksten kan sorteres i faldende eller stigende rækkefølge (dvs. fra bogstavet "I" til bogstavet "A" eller omvendt). Brug en markør til at markere den mulighed, der passer dig.

Trin 5

Klik på OK-knappen, vinduet Sorter lukkes automatisk. Teksten i tabellen bestilles i henhold til de parametre, du har angivet. Tabellen kan derefter konverteres til tekst igen, eller dens kanter kan skjules.

Trin 6

Vælg tabellen, og åbn fanen Layout igen. I afsnittet "Data" skal du klikke på knappen "Konverter til tekst". En ny dialogboks åbnes, sæt markøren i feltet "Afsnitsmærke", så hvert afsnit, der tidligere på en separat linje starter med et nyt afsnit. Klik på OK-knappen.

Trin 7

Hvis du har brug for at skjule kanter uden at slette selve tabellen, skal du åbne fanen "Hjem", vælge tabellen og klikke på pileknappen ud for miniaturebilledet "Kant" i afsnittet "Afsnit". I rullemenuen skal du vælge indstillingen "Ingen grænse".

Anbefalede: