Sådan Oprettes En Netværksprinter

Indholdsfortegnelse:

Sådan Oprettes En Netværksprinter
Sådan Oprettes En Netværksprinter

Video: Sådan Oprettes En Netværksprinter

Video: Sådan Oprettes En Netværksprinter
Video: Hvordan man tilføjer en printer til sin PC 2024, Marts
Anonim

Lad os sige, at der er et lille kontor og flere computere forbundet til det lokale netværk, der er ingen server, men der er en printer til hele kontoret. Nu er opgaven at sikre, at alle computere har adgang til printeren, dvs. de kan udskrive igennem den. Dette betyder, at vi bliver nødt til at installere en netværksprinter og konfigurere den. Der er tre måder at udføre opgaven på.

Sådan oprettes en netværksprinter
Sådan oprettes en netværksprinter

Instruktioner

Trin 1

Slut printeren til en computer på netværket, og del. Den nemmeste måde, men den har en betydelig ulempe: hvis den computer, som vores printer er tilsluttet, ikke fungerer, kan andre computere ikke udskrive gennem den. Og hvis pc'en også går i stykker, bliver du nødt til at omkonfigurere og geninstallere driverne, som på det tidspunkt muligvis allerede er gået tabt.

Trin 2

Tilslut printeren via printserveren til netværket. I dette tilfælde skal printeren kun konfigureres en gang. Det vises på printserveren som en separat node. Hver computer udskriver uafhængigt.

Trin 3

Hvis din netværksprinter har en indbygget printerserver, kan du konfigurere den på samme måde som i tilfælde nummer to. Du skal bare konfigurere selve printeren og ikke en separat enhed.

Trin 4

Lad os antage, at printeren allerede er tilsluttet en af pc'erne. Operativsystemet betragtes som Windows XP. Lad os begynde at konfigurere deling. Gå først til "Kontrolpanel", og klik derpå på "Printere og faxenheder" på PCM-ikonet for den installerede printer. Vælg "Egenskaber" i rullemenuen. Lad os nu skifte til fanen "Adgang" og klikke på knappen "Del printeren". Giv printeren et navn, og klik på OK. Et ikon med holdende hånd skal vises på printerikonet. Dette betyder, at printeropsætningen var vellykket.

Trin 5

Nu forbinder vi printeren til andre pc'er og konfigurerer den. I "Printere og faxenheder" skal vi starte guiden til printerforbindelse og instruere guiden om at installere printeren.

Trin 6

Vælg derefter oversigten over printere - systemet vil søge efter det selv. Hvis den krævede netværksprinter ikke blev fundet af systemet, forbinder vi den manuelt. I printerens navn skal vi indtaste: / Computernavn / Printer_Navn (det første er navnet på computeren, det andet er navnet på printeren). Du kan specificere computerens IP i stedet for dens navn. Derefter installeres driverne, og guiden fuldfører installationen ved at bede dig om at udskrive en testside (test).

Trin 7

I tilfælde af en forbindelse via en printserver er handlingerne de samme, kun i guiden skal vi vælge det sidste element og indtaste stien til printeren. Et sæt med en netværksprinter eller en printserver kan indeholde specielle ekstra programmer, der også kan bruges.

Anbefalede: