Sådan Bestemmes Skriftstørrelsen

Indholdsfortegnelse:

Sådan Bestemmes Skriftstørrelsen
Sådan Bestemmes Skriftstørrelsen

Video: Sådan Bestemmes Skriftstørrelsen

Video: Sådan Bestemmes Skriftstørrelsen
Video: Rask justering av skriftstørrelser i PowerPoint - Norsk 2016 / 2013 / 2010 2024, April
Anonim

Skrifttype spiller en vigtig rolle i design af teksten. Mange redaktører giver mulighed for at vælge størrelse, farve og stil. Der er flere systemer til måling af skrifttyper, men kun ét bruges i elektroniske dokumenter (så brugeren ikke bliver forvirret). Redaktørerne Microsoft Office Word, Excel, Adobe Photoshop og andre skrifttypeprogrammer har deres egne værktøjer.

Sådan bestemmes skriftstørrelsen
Sådan bestemmes skriftstørrelsen

Instruktioner

Trin 1

Skriftstørrelsen bestemmes i punkter, og hver størrelse har sit eget navn ("Cicero", "Agate", "Tertia"). For mere information og sammenligning af forskellige skriftstørrelser henvises til størrelsestabellen. I applikationer, der er mere velkendte for brugeren, anvendes en numerisk betegnelse for skriftstørrelsen.

Trin 2

En person, der ofte skriver tekst, kan visuelt bestemme størrelsen på skrifttypen. Hvis du ikke arbejder med tekstdokumenter så ofte, kan du finde ud af skriftstørrelsen på et bestemt ord (stykke tekst) ved hjælp af programmets værktøjer.

Trin 3

Placer musemarkøren i en hvilken som helst del af ordet, den skriftstørrelse, du vil definere i, eller vælg en del af teksten. Hvis hele ordet (eller hele teksten) er skrevet i samme skriftstørrelse, vil du se dets værdi i punkter på værktøjslinjen.

Trin 4

Hvis et ord eller et stykke tekst er blevet skrevet med forskellige skriftstørrelser, vil feltet på værktøjslinjen være tomt. I dette tilfælde skal du placere markøren i rækkefølge i de dele af teksten, der er visuelt forskellige fra hinanden, og også se deres størrelse på værktøjslinjen.

Trin 5

I redaktørerne Microsoft Office Word og Excel er panelet til at arbejde med skrifttyper placeret under fanen "Hjem" i afsnittet "Skrifttype"; avancerede indstillinger for skriftstørrelse og stil kan kaldes ikke kun fra denne fane. Højreklik på det valgte tekstfragment, og vælg "Font" i genvejsmenuen. Hvis du vælger et stykke tekst, vil der også straks være en minibar, der flyder over den valgte del af teksten.

Trin 6

I grafiske redaktører bliver kontekstmenuen til arbejde med skrifttyper tilgængelig, når du bruger værktøjet "Tekst". Dette instrument betegnes traditionelt med det latinske bogstav "T". Princippet om skrifttypedetektion i grafikapplikationer svarer til det ovenfor beskrevne.

Anbefalede: