Sådan Oprettes En Tekstfil

Indholdsfortegnelse:

Sådan Oprettes En Tekstfil
Sådan Oprettes En Tekstfil

Video: Sådan Oprettes En Tekstfil

Video: Sådan Oprettes En Tekstfil
Video: 05 - Studi.ly - Sådan oprettes en aflevering 2024, Kan
Anonim

En tekstfil er en computerfil, der indeholder tegn i en hvilken som helst kodning. Med andre ord kan mange tekstfilformater ud over almindelig tekst gemme specialtegn. Afhængigt af softwaren, hvor tekstfilen oprettes, kan den omfatte yderligere objekter - billeder, tabeller, diagrammer, links og mere.

Sådan oprettes en tekstfil
Sådan oprettes en tekstfil

Instruktioner

Trin 1

Notepad er en gratis Windows-teksteditor, der kun har et formål - at oprette tekstnoter. Det har ingen formatering, medieindsættelsesfunktioner - bare sort tekst på en hvid baggrund. For at oprette en tekstfil i Notesblok skal du vælge "Start", gå til mappen "Alle programmer" og derefter "Standard" og finde programmet "Notesblok". Start Notesblok.

Du vil se et arbejdsområde til indtastning af teksten til en ny fil. For at gemme det skal du klikke i topmenuen "File" - "Save". I det vindue, der vises, skal du indtaste et navn til den nye fil, vælge det sted, hvor du vil gemme denne fil, og klikke på "Gem". Filen gemmes i “.txt” format.

Trin 2

WordPad er også et gratis Windows-tekstapplikation, men i modsætning til Notepad har det en vis formatering og objektindsættelsesfunktionalitet. WordPad er placeret samme sted som Notepad: Start - Alle programmer - Tilbehør - WordPad.

For at gemme WordPad-filen skal du klikke på "File" eller den blå rektangulære nøgle i øverste venstre hjørne af programmet (i Windows 7) og vælge "Save". I det vindue, der vises, skal du indtaste det ønskede navn og klikke på knappen "Gem". Teksten gemmes i “.rtf” -format.

Trin 3

Og endelig er en af de mest magtfulde teksteditorer Microsoft Word, et program fra Microsoft Office-pakken. I modsætning til Notepad og WordPad er MS Word et betalt program. Find Word i MS Office-pakken, start den. For at gemme en tekstfil skal du vælge "File" - "Save" i den øverste menu. Når du gemmer en tekstfil, kan du vælge ethvert ønsket format fra et stort antal foreslåede. Standard Word-formater er ".doc" (før 2007) og ".docx" (efter 2007). Indtast også det ønskede navn til filen, og klik på "Gem".

Anbefalede: