Sådan Aktiveres Sidetastaturet

Indholdsfortegnelse:

Sådan Aktiveres Sidetastaturet
Sådan Aktiveres Sidetastaturet

Video: Sådan Aktiveres Sidetastaturet

Video: Sådan Aktiveres Sidetastaturet
Video: Sådan aktiveres patchpumpen 2024, April
Anonim

Sidetastaturet kaldes mere almindeligt som numerisk eller valgfrit. Dette er en gruppe taster til højre for hovedtastaturet. I standardversionen består den af sytten taster og indeholder ni knapper med tal samt tegn på fire matematiske operationer, et skillepunkt, en enter-tast og en aktiveringsknap til dette tastatur. De fleste af disse taster har dobbelt funktionalitet.

Sådan aktiveres sidetastaturet
Sådan aktiveres sidetastaturet

Instruktioner

Trin 1

Tryk på tasten mærket Num Lock for at aktivere det numeriske tastatur. Det er som regel lige på dette meget ekstra numeriske tastatur og står på det allerførste (venstre) sted i øverste række. Det fungerer som en udløser, det vil sige, når sidesektionen på tastaturet er slukket, når du trykker på denne knap, tændes den, og når den er tændt, slukkes den.

Trin 2

Brug tastaturgenvejen fn + f11 til at aktivere dette ekstra numeriske tastatur på din bærbare eller bærbare computer. For at reducere størrelsen fjernes det ekstra tastatur på nogle af modellerne på sådanne computere, og dets funktioner overføres til en gruppe taster på hovedtastaturet. Disse knapper har yderligere betegnelser, der adskiller sig i farve fra betegnelserne på hovedtasterne. Ved at trykke på fn + f11 tildeles funktionerne på disse taster igen, og de fungerer ligesom numerisk tastatur på et standardtastatur. F11-tasten kan erstattes med en anden funktionstast afhængigt af den computermodel, du bruger.

Trin 3

Skift værdien for den tilsvarende indstilling i BIOS, hvis det ekstra tastatur bliver inaktivt umiddelbart efter operativsystemets opstart. Ikke alle BIOS-versioner har denne mulighed, men hvis den findes på din computer, kan den kaldes for eksempel Num Lock Status, og værdien, der svarer til den aktiverede tilstand, er angivet med indskriften ON. For at gå ind i BIOS-indstillingspanelet skal du starte genstart af operativsystemet gennem hovedmenuen på "Start" -knappen, vente på, at computeren lukker ned og starte en ny startcyklus. Når indikatorerne på tastaturet blinker, skal du trykke på Delete-tasten, så vises BIOS-indstillingspanelet. I stedet for Slet skal du undertiden trykke på f10, f2, f1 eller tastaturgenveje, som findes i beskrivelsen af din version.

Anbefalede: