Sådan Slukkes Computeren På Tastaturet

Indholdsfortegnelse:

Sådan Slukkes Computeren På Tastaturet
Sådan Slukkes Computeren På Tastaturet

Video: Sådan Slukkes Computeren På Tastaturet

Video: Sådan Slukkes Computeren På Tastaturet
Video: Lær tastaturet at kende - intro 2024, April
Anonim

I nogle usædvanlige tilfælde er det nødvendigt at lukke computeren kun ved hjælp af tastaturet. Dette sker for eksempel når en funktionsfejl i Windows-operativsystemet eller en fejl i computerhardwaren fører til inoperabiliteten af USB-porte, som musen er tilsluttet, og der ikke er adgang til systemenheden sammen med slukket knappen placeret på den.

Sådan slukkes computeren på tastaturet
Sådan slukkes computeren på tastaturet

Instruktioner

Trin 1

Udnyt den begivenhedsdublisering, der findes i OS-grænsefladen, som giver dig mulighed for at udskifte museklik med at trykke på de tilsvarende knapper på tastaturet. For at åbne hovedmenuen på "Start" -knappen og få adgang til funktionen til at lukke systemet ned og lukke computeren, kan du bruge en af de to vindetaster, der findes i nederste række til højre og venstre for den lange mellemrumstast. Når du har åbnet menuen på denne måde, skal du gå til dens nederste linje ved at trykke på pil op. Tryk derefter på Enter - dette er det samme som at klikke på det nederste menupunkt ("Sluk for computeren"). I Windows Vista og Windows 7 er dette nok, og i Windows XP frembringer denne handling en dialog med tre knapper på skærmen, hvoraf den midterste svarer til at lukke computeren ned. For at flytte fokus til det skal du trykke på højre piletast, og for at simulere et klik skal du trykke på Enter, og operativsystemet begynder proceduren for lukning af computeren.

Trin 2

Hvis inputfokus er på skrivebordet, kan en dialogboks med tre nedlukningsknapper kaldes op ved blot at trykke på tastaturgenvejen alt="Image" + F4. Som i den foregående metode, i Windows XP, skal du trykke på højre piletast for at gå fra "Standby" -knappen til "Lukning" -knappen og trykke på Enter-tasten for at starte proceduren for at gemme indstillingerne og lukke ned.

Trin 3

Lukningskommandoen er også tilgængelig i Windows Jobliste-menu. For at starte det skal du trykke på tastekombinationen Ctrl + alt="Image" + Delete. For at aktivere menuen i dette program skal du trykke på Alt-tasten, og for at åbne afsnittet "Lukning" i det skal du bruge "Sh" -tasten. Bemærk, at det russiske tastaturlayout skal være aktiveret. Tryk derefter på pil ned to gange for at navigere til nedlukning, og tryk på Enter for at starte nedlukningsprocessen.

Anbefalede: