Hvilket Operativsystem Skal Du Sætte På En Netbook

Indholdsfortegnelse:

Hvilket Operativsystem Skal Du Sætte På En Netbook
Hvilket Operativsystem Skal Du Sætte På En Netbook

Video: Hvilket Operativsystem Skal Du Sætte På En Netbook

Video: Hvilket Operativsystem Skal Du Sætte På En Netbook
Video: Netbook VS Notebook 2024, April
Anonim

Netbooks har i modsætning til laptops og pc'er ikke meget strøm, men de kan være en god hjælp på farten, på turen, eller når du mister en stor computer. Et korrekt installeret operativsystem bestemmer, hvor effektivt arbejde på en netbook vil være.

Netbook
Netbook

Nødvendig

Netbook, installation flash-kort med OS

Instruktioner

Trin 1

Installation af ethvert operativsystem på en netbook afhænger af, hvad brugeren er vant til. På enhver moderne netbook kan du installere forskellige versioner af Windows samt det gratis og ret brugervenlige Ubuntu. Også nogle brugere foretrækker Linux Mint eller gOS.

Trin 2

Når man vælger en Windows-version, vælger brugerne normalt mellem Windows XP, Vista, Windows 7 og 8. Da XP- og Vista-versionerne er ret tunge for low-powered netbooks og er blevet forældede i de sidste par år, og de otte er en ny version, der endnu ikke er brugervenlig, den mest almindelige er Windows 7. For netbooks er der en speciel, lettere version, Windows 7 Starter, med begrænset funktionalitet, designet mere til at arbejde med Internettet og instant messengers (Skype, Line, Viber). Du kan dog altid installere MS Office-applikationer og andre programmer på Windows. Dens fordel er standardmenuen, der er kendt for brugerne, muligheden for at finde den nødvendige software, kompatibilitet med mobile enheder.

Trin 3

For dem, der foretrækker gratis operativsystemer, er Linux Ubuntu Netbook Edition (eller enhver anden version af Ubuntu) let og tager ikke meget plads i netbooks hukommelse. Dette operativsystem er ret let at forstå, selv for en nybegynder, da det ser "baseret på" Windows og udfører faktisk alle de samme funktioner. Desværre kan mange specifikke programmer ikke installeres på dette operativsystem, hvilket ikke forhindrer brugere i at installere gratis tekst- og regnearkredaktører (gratis OpenOffice), instant messengers af enhver art, en foto- og videoviser.

Trin 4

Et andet simpelt operativsystem fra Linux er Linux Mint, som har samme funktionalitet som simpel Windows XP. OS er også gratis, let at installere via USB (flashdrev), men har et ret begrænset sæt programmer og applikationer, der kan installeres.

Trin 5

En person, der ikke arbejder på en netbook, men kun bruger webapplikationer og internettet generelt, vil kunne lide det enkle og lette gOS fra Good OS LLC. Tilsyneladende ligner det operativsystemer til smartphones og tablets, når der er mange widgets på et skrivebord. Ikke egnet til dem, der skal installere programmer til arbejde eller leg, men det passer til dem, der har brug for et kommunikationsmiddel med omverdenen via Internettet.

Anbefalede: