Hvordan Man Tegner Et Diagram På En Computer

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Tegner Et Diagram På En Computer
Hvordan Man Tegner Et Diagram På En Computer

Video: Hvordan Man Tegner Et Diagram På En Computer

Video: Hvordan Man Tegner Et Diagram På En Computer
Video: Основы Силлена 2024, April
Anonim

Ved hjælp af en computer eller rettere den software, der er installeret på den, kan du tegne ethvert grafisk skema. I dag er computeren blevet et arbejdsredskab for en ingeniør, arkitekt og landmåler. Men for at udvikle og tegne den enkleste ordning, inklusive elektronisk, er der ingen grund til at købe særlig dyre software.

Hvordan man tegner et diagram på en computer
Hvordan man tegner et diagram på en computer

Instruktioner

Trin 1

Du kan tegne det sædvanlige enkle rutediagram, hvis du har et teksteditor Word installeret på din computer, et af modulerne i det populære Microsoft Office. Inden du tegner et diagram på en computer, skal du overveje, hvordan dens hovedelementer vil blive placeret, deres form og hvordan det vil blive orienteret - som et "portræt" eller som et "album".

Trin 2

I ældre versioner af Word kunne du tegne rutediagrammer ved at aktivere tegnepanelet, vælge forskellige geometriske former, typen af pile, rammer og forbindelseslinjer på det. For at tegne rutediagrammer i nyere versioner af Word skal du vælge fanen "Indsæt" i øverste bjælke og aktivere menupunktet "Figurer".

Trin 3

Klik på knappen Former. I rullemenuen vil du se hele arsenalet med grafiske værktøjer, som du kan bruge til at tegne diagrammer. Disse er grundlæggende geometriske former, i form af hvilke rammer kan tegnes såvel som linjer, krøllede pile og ledere af forskellige typer. Du kan ændre størrelsen og placeringen af hver form efter behov ved at flytte den rundt på siden og strække den med musen.

Trin 4

For at oprette en inskription inden for de rammer, der er angivet af figurerne, skal du aktivere tekstfunktionen ved at vælge rammen og klikke med venstre museknap på ikonet med tekstbilledet i topmenuen. Når du har valgt et element fra dem, der udgør ordningen, kan du også ændre stilen på dets design, vælge farverne på fyld, ramme, tekst.

Trin 5

Radiohobbyisten skal muligvis tegne et diagram, der er lidt mere kompleks, end hvad Word antyder. I dette tilfælde er sPlan grafisk editor version 6.0 eller 5.0 perfekt. Find og download dette gratis program på Internettet. Installer editoren på din computer, og start den. I venstre sidepanel vil du se et helt bibliotek med grafiske elementer, der er opdelt i kategorier: relæer, mikrokredsløb, kondensatorer osv. Klik på det element, du har brug for, med venstre museknap, og træk det til diagrammet, og placer det på det ønskede sted.

Trin 6

SPlan-editoren har også evnen til at tegne rutediagrammer og placeringsetiketter i deres elementer. For at forbinde delene af skemaerne skal du vælge en hvilken som helst linjetype ved at angive deres tykkelse på det relevante panel. Du kan gemme ordningen i programmets interne format. Det er også muligt at gemme det som et billede, der skal sendes via e-mail eller offentliggøres på Internettet.

Anbefalede: