Sådan Kontrolleres Harddisken

Indholdsfortegnelse:

Sådan Kontrolleres Harddisken
Sådan Kontrolleres Harddisken

Video: Sådan Kontrolleres Harddisken

Video: Sådan Kontrolleres Harddisken
Video: Zitech: Sådan kontrollerer du din harddisk for fejl 2024, Kan
Anonim

Der er et ret stort antal specialiserede programmer designet til at udføre proceduren til kontrol af harddisken. Selve Windows-operativsystemet har også et indbygget chkdsk-kontrolværktøj.

Sådan kontrolleres harddisken
Sådan kontrolleres harddisken

Instruktioner

Trin 1

Åbn systemets hovedmenu ved at klikke på knappen "Start", og gå til punktet "Denne computer" for at starte proceduren til kontrol af den valgte harddisk. Ring til kontekstmenuen på harddisken, der skal kontrolleres, ved at klikke på højre museknap og vælge punktet "Egenskaber". Brug fanen "Service" i dialogboksen, der åbnes, og vælg "Kør kontrol" i afsnittet "Kontroller disk". Brug knappen Kør i den næste dialogboks til straks at kontrollere disken, der ikke er system, eller vent, indtil der vises en meddelelse om, at den anvendte lydstyrke til systemdisken ikke kunne verificeres. I dette tilfælde skal du genstarte computeren.

Trin 2

Gå tilbage til hovedsystemmenuen "Start" for at udføre en alternativ procedure til kontrol af harddisken og gå til "Kør" -punktet. Indtast cmd-værdien i "Åbn" -linjen, og ring til genvejsmenuen for det fundne "Kommandolinie" -element ved at højreklikke. Angiv Kør som administrator, og indtast chkdsk drevnavn: / f / r i tekstfeltet kommandotolker. Autoriser scanningen ved at trykke på Enter-funktionstasten og husk, at ovenstående begrænsninger for udførelse af en øjeblikkelig systemdiskcheck også forbliver i dette tilfælde.

Trin 3

Brug en opstartsdisk, hvis det er umuligt at kontrollere den valgte harddisk ved hjælp af ovenstående metoder.

Trin 4

I Windows XP skal du starte fra disken til gendannelseskonsollen og indtaste værdien chkdsk drevnavn: / r i kommandoprompttekstfeltet.

Trin 5

For Windows-versioner Vista og 7 skal du starte fra installationsdisken og angive de ønskede sprogindstillinger. Bekræft dit valg ved at klikke på knappen "Næste" og brug indstillingen "Systemgendannelse". Angiv det system, der skal kontrolleres, og vælg "Næste" igen. Brug kommandoprompten i dialogboksen Vælg gendannelsesindstillinger, og indtast værdien chkdsk drevnavn: / r i tekstfeltet Windows kommandotolk.

Anbefalede: