Sådan Rengøres En Køler På En Computer

Indholdsfortegnelse:

Sådan Rengøres En Køler På En Computer
Sådan Rengøres En Køler På En Computer

Video: Sådan Rengøres En Køler På En Computer

Video: Sådan Rengøres En Køler På En Computer
Video: Rens Din Computer For Støv 2024, Kan
Anonim

En køler er en lille blæser, der er placeret inde i computerens systemenhed. Der kan være flere sådanne køleenheder inde i systemenheden. Rengør dem med jævne mellemrum for ophobet støv. Det er nødvendigt at rense computeren for støv, hvis lyden fra systemkølerens kølere har ændret sig, eller sagen er begyndt at varme op betydeligt mere.

Sådan rengøres en køler på en computer
Sådan rengøres en køler på en computer

Nødvendig

  • - stjerneskruetrækker
  • - blød børste
  • - støvsuger med justerbar sugekraft

Instruktioner

Trin 1

Sluk for computeren, tag netledningen ud af stikkontakten. Brug en skruetrækker til at fjerne skruerne, der sidder på systemenhedens sidevæg. Skruerne er normalt placeret på bagsiden af computeren.

Trin 2

Læg systemenheden på siden. Placer plastrevneværktøjet på støvsugeren. Tænd støvsugeren med mindst mulig sugeeffekt, og rengør forsigtigt systemets indvendige overflader for støv. Undgå at røre brædderne og elementerne på dem med støvsugeren. Selvom det er plastik, ikke metal, kan du stadig ved et uheld fortrænge enhver kondensator eller relæ på tavlen.

Trin 3

For større renhed kan du tørre overfladerne af med en spritserviet. Det er bedre ikke at bruge bomuldsuld, fordi det efterlader fibre, hvis det ved et uheld klæber til elementer på brædderne. Nu hvor du har fjernet støvet frit omkring sagen, kan du begynde at rengøre systemenhedens blæsere.

Trin 4

Hvis der er yderligere kølere i systemenheden, skal du fjerne dem. Det er som regel ikke nok at støvsuge dem. Tag kølerne på badeværelset og rengør dem med en børste, og støv af vasken.

Trin 5

Rengør køleren på videokortet på samme måde. Fjern videokortet, hvis du har det installeret som et separat kort og ikke er indbygget i bundkortet. Brug en børste til at børste støvet fra de køligere blade udad. Glem ikke at børste mellem køleribberne. Du bør ikke fjerne køleren med et køleplade fra videokortet. Ved slutningen af rengøringen skal du selv blæse gennem radiatoren eller ved hjælp af støvblæserfunktionen på støvsugeren. Fjern løst støv med en støvsuger, børste eller spritserviet.

Trin 6

Køligere på bundkortet er sværere at rengøre. Du bør ikke fjerne det, hvis du ikke har termisk pasta til processoren. Så rengør igen med en børste og en støvsuger, mens du nøje overvåger det spredte støv, er det bedre at straks fange det med en støvsuger. Sørg for, at der ikke sætter sig støv i enhedens stik på bundkortet. Dette kan føre til kortslutning, så efter rengøring af køleren på bundkortet skal du støvsuge hele kortet igen og være særlig opmærksom på stikkene.

Trin 7

Hvis du har termisk pasta, kan du sten processoren og bagsiden af kølelegemet fra resterne af tørret termisk pasta. Påfør nyt termisk fedt på stenen jævnt og geninstaller processorens kølelegeme og køler.

Trin 8

Sæt videokortet i igen, fastgør det med skruen. Geninstaller yderligere kølere, hvis nogen. Luk systemenheden.

Anbefalede: