Sådan Omdøber Du En Harddiskpartition

Indholdsfortegnelse:

Sådan Omdøber Du En Harddiskpartition
Sådan Omdøber Du En Harddiskpartition

Video: Sådan Omdøber Du En Harddiskpartition

Video: Sådan Omdøber Du En Harddiskpartition
Video: Sådan opretter du partition på Windows 10 | Partition Harddiske 2024, April
Anonim

En harddiskpartition på computeren har to betegnelser, hvoraf den ene kaldes en "etiket" i operativsystemets dokumentation, og den anden kaldes et "bogstav". Den første af disse er normalt et ord, der har til formål at gøre det lettere for brugeren at skelne mellem virtuelle diske (partitioner). Den anden bruges af system- og applikationsprogrammer. Som standard tildeles brevet automatisk af systemet, og volumenetiketten forbliver tom, indtil brugeren indtaster det. Begge disse sektionsbetegnelser kan redigeres af computerbrugeren.

Sådan omdøber du en harddiskpartition
Sådan omdøber du en harddiskpartition

Instruktioner

Trin 1

Hvis du har brug for at ændre volumenetiketten, i Windows vil det være mest praktisk at bruge Explorer - start denne filhåndtering ved hjælp af ikonet "Computer" på skrivebordet eller emnet med samme navn i systemets hovedmenu.

Trin 2

Fremhæv det krævede drev, og tryk på F2-tasten - Explorer aktiverer etiketredigeringsfunktionen. Denne tilstand kan også aktiveres ved hjælp af punktet "Omdøb" i den genvejsmenu, der påkaldes ved at klikke på diskikonet med højre museknap. I menuen er der også et punkt "Egenskaber" - hvis du vælger det, åbner Explorer et ekstra vindue med information om dette afsnit af harddisken. Det allerførste felt i standardfanen i dette vindue indeholder volumenetiketten, som også kan redigeres.

Trin 3

Når du har ændret sektionens tekstbetegnelse, skal du trykke på Enter-tasten. Det nye mærke er fast, og redigeringstilstanden er slået fra.

Trin 4

Hvis du ikke har brug for at ændre volumenetiketten, men dens bogstav, kan du ikke gøre dette via Explorer. Vi bliver nødt til at bruge en anden OS-komponent til at kalde, hvilket "Kontrol" -elementet placeres i kontekstmenuen på ikonet "Computer" - klik på denne genvej og vælg det ønskede emne.

Trin 5

Find linjen "Diskhåndtering" i den venstre kolonne i det vindue, der åbnes - den er placeret i afsnittet "Lagerenheder". Efter at have klikket på denne linje vises en liste over alle virtuelle og fysiske diske i grafiske og tekstversioner i den midterste kolonne. Find det afsnit, du har brug for i tabellen eller det grafiske diagram, og højreklik - det krævede emne i genvejsmenuen hedder "Skift drevbogstav eller drevsti".

Trin 6

Klik på knappen "Skift" i det vindue, der åbnes, og vælg i det næste vindue et ledigt bogstav i rullelisten. Klik derefter på OK-knapperne i begge vinduer, og luk systemadministrationskomponenten. Dette afslutter proceduren for ændring af drevbogstavet.

Anbefalede: