Sådan Oprettes En Betingelse I Excel

Indholdsfortegnelse:

Sådan Oprettes En Betingelse I Excel
Sådan Oprettes En Betingelse I Excel

Video: Sådan Oprettes En Betingelse I Excel

Video: Sådan Oprettes En Betingelse I Excel
Video: Сводные таблицы Excel с нуля до профи за полчаса + Дэшборды! | 1-ое Видео курса "Сводные Таблицы" 2024, Kan
Anonim

I forskellige programmeringssprog bruges "betingede udsagn" til at teste en tilstand. Microsoft Office Excel-regnearkeditoren har sit eget sæt funktioner, som kan kaldes et meget forenklet programmeringssprog. I den er den betingede operatørs analog "IF" -funktionen.

Sådan oprettes en betingelse i Excel
Sådan oprettes en betingelse i Excel

Nødvendig

Microsoft Office Excel-regnearkredaktør

Instruktioner

Trin 1

Vælg cellen i regnearket, hvor tilstandskontrolfunktionen skal placeres, og start formelguiden. Dette kan gøres ved at klikke på ikonet til venstre for formellinjen. I det vindue, der åbnes, skal du åbne rullelisten "Kategori" og vælge linjen "Logisk". En liste over funktioner vises under denne liste - vælg linjen "HVIS" i den, klik på OK-knappen, og Excel åbner en formular til oprettelse af en funktion. Den samme form kan kaldes på en anden måde - i kommandogruppen "Biblioteker og funktioner" under fanen "Formler" skal du åbne rullelisten "Logisk" og vælge "HVIS" -elementet.

Trin 2

I feltet "Log_ekspression" skal du placere den betingelse, som denne funktion skal kontrollere. For eksempel, hvis du har brug for at kontrollere, om værdien i celle A1 er negativ, skal du starte med at klikke på denne celle med musen eller manuelt indtaste dens adresse (A1). Tilføj derefter et mindre end tegn og et nul for at få denne post: A1

Trin 3

Gå til det næste formularfelt - "Value_if_true". Anbring et tal, et ord eller en celleadresse i tabellen, som denne celle skal vise, hvis den angivne betingelse er opfyldt. Et ord eller en sætning skal indtastes i anførselstegn, et tal - uden anførselstegn, og den nemmeste måde at indstille celleadressen på er ved at klikke på det med musemarkøren. For eksemplet fra det forrige trin kan du sætte teksten " værdien er negativ "her.

Trin 4

Det næste felt i formularen - "Value_if_true" - udfyld nøjagtigt det samme som den forrige, men læg den værdi, der skal vises, hvis den angivne betingelse ikke er opfyldt. I det anvendte eksempel er det logisk at placere påskriften " værdien er ikke negativ ".

Trin 5

Klik på OK, og Excel kontrollerer straks den tilstand, du har angivet, og viser resultatet. Efter at have afsluttet guiden, for eksemplet brugt ovenfor, skal formlen i cellen se sådan ud: “= IF (A1

Anbefalede: