Sådan Deaktiveres Tal På Tastaturet

Indholdsfortegnelse:

Sådan Deaktiveres Tal På Tastaturet
Sådan Deaktiveres Tal På Tastaturet

Video: Sådan Deaktiveres Tal På Tastaturet

Video: Sådan Deaktiveres Tal På Tastaturet
Video: How to enable or disable the Integrated Number Pad on a Laptop 2024, Kan
Anonim

For at spare tid og plads fremstiller mange tastaturer og notebook-producenter multifunktionstaster: Når visse kommandoer kombineres, kan den samme knap udføre forskellige funktioner. Nogle gange glemmer en person at skifte tastaturlayout og bruger sin tid på at skrive den forkerte tekst. Derfor er det ofte nødvendigt at deaktivere yderligere nøglefunktioner.

Sådan deaktiveres tal på tastaturet
Sådan deaktiveres tal på tastaturet

Instruktioner

Trin 1

Et standard computertastatur indeholder to muligheder for at ringe op til numre: i den øverste række på hovedtastaturet (sammen med tegnsætningstegn) og et ekstra, lille tastatur - det er til højre og ser adskilt fra hovedkompositionen af tasterne. Det lille tastatur er analogt med en lommeregner, da knapperne på det er arrangeret i samme rækkefølge som i en beregningsmaskine. Et ekstra tastatur er en gave til revisorer og andre arbejdere, hvis erhverv er relateret til tal. Det ekstra tastatur er let at bruge og muliggør "blind" skrivning: du kan læse uden at kontrollere tastaturet uden at blive distraheret fra hovedteksten. For at slå det valgfri numeriske tastatur til eller fra, skal du trykke på Num Lock-tasten. Hvis et specielt lys tændes, når du trykker på en tast på tastaturpanelet, er den numeriske opkaldsfunktion aktiveret.

Trin 2

De fleste moderne bærbare computere og netbooks er fokuseret på mobilitet og transportkomfort, så deres tastaturer er betydeligt mindre end i almindelige computere. I dette tilfælde har den bærbare computer ikke et lille ekstra tastatur, og tal skrives på hovedtastaturpanelet ved at trykke på yderligere knapper. Du kan bestemme denne funktion ved at se nøje på nøgleetiketterne. Hvis du sammen med engelske og russiske bogstaver ser tal på tasterne, er dette dit numeriske tastatur. For at aktivere eller omvendt deaktivere funktionen af opkaldsnumre skal du trykke på "Num Lock" -tasten. Hvis du skal bruge en numerisk betegnelse, når du skriver bogstaver på et sådant tastatur, skal du trykke på "Fn" -tasten og holde den nede og samtidig trykke på det ønskede nummer. Det samme kan gøres ved at trykke på og holde Skift-tasten nede.

Anbefalede: